PiPS mielii Pontelan hallinnoijaksi

0
Pontelan yläkerran iso sali on ollut vahvasti piikkiöläisten eläkeläisyhdistysten käytössä viime vuosina.

Piikkiön liikunta- ja kulttuuritila Pontelan tulevaisuutta käsiteltiin viimeksi tämän viikon maanantaina, jolloin Teams-palaverissa keskusteltiin Piikkiön Palloseuran esitystä koskien perinteikkään tapahtumatilan tulevaisuutta.

PiPSillä on halukkuutta vuokrata tiloja Pontelasta ja huolehtia vuorojaosta, muista juoksevista asioista ja toiminnan kehittämisestä kylätaloksi. Tilaisuudessa olivat paikalla Pontelan mahdollisia uusia ja muita käyttäjiä sekä Kaarinan kaupunginhallituksen edustus.

Palloseuran johtokuntaan kuuluva Vesa Perälä esitteli PiPSin alustavat suunnitelmat Pontelan tulevaisuuden varalle, ja esitelmä kirvoittikin tukun kommentteja piikkiöläisiltä eläkeläisyhdistysten jäseniltä. Jäsenet olivat huolissaan, miten yhdistysten vuorojaon käy siinä vaiheessa, jos jalkapalloseura hallinnoi tilaa.

Toisaalta yhdistykset olivat tyytyväisiä siihen, että perinteikkään tilan tulevaisuus olisi uuden hallinnoijan myötä turvattu.

Virran toiveena nopea käsittely


PiPS ja Kaarinan kaupunki keskustelevat alkuvuoden aikana tarkemmin Pontelan hallinnoinnista. Kaupunginjohtaja Harri Virta toivoi, että asia saataisiin mahdollisimman joutuisalla aikataululla kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Eläkeläisyhdistysten toiveena on, että ennen päätöksentekoa järjestettäisiin vielä ainakin yksi keskustelutilaisuus, jossa olisivat paikalla sekä PiPSin edustus, eläkeläisyhdistykset että kaupungin väkeä.

Pontelan tulevaisuus on ollut uhattuna vuodesta 2019, jolloin nuorisotila siirrettiin sieltä Piikkiön keskustaan. Sen jälkeen tilan pääkäyttäjinä ovat olleet eläkeläiset ja kuntosalin asiakkaat.