Sauvon Airbnb-asunnot tuottavat eniten euroja, mutta Paimio saa parhaat arvostelut

0
Yksi Paimion Airbnb-kohteista löytyy Varsinais-Suomen Kansanopistolta.

Paimio, Sauvo, Kaarina

Loma-asuntoja, mökkejä, rantataloja ja muita majoitusmahdollisuuksia välittävä Airbnb-verkkosivusto on julkaissut mielenkiintoista tilastotietoa Peimarin alueen majoitusvaihtoehdoista. Sivuston tilastojen mukaan Sauvo on yksi maakunnan tuotteliaimmista vuokrapaikkakunnista, ainakin jos verrataan keskimääräistä kuukausituottoa, mitä majoituskohteista saadaan.

Sauvossa on yhteensä kahdeksan majoituskohdetta, jotka tuottavat omistajilleen keskimäärin 1 651 euron tulot kuukausittain. Paimiossa vastaava lukema on 1 190 euroa ja Kaarinassa 705 euroa. Maakunnan korkein lukema löytyy Kustavista, jossa majoituskohde tuottaa omistajalleen keskimäärin 2 392 euroa kuukaudessa.

Seudulla 30 yöpymisvaihtoehtoa


Tilastoista ilmenee myös, että Peimarin seudulla on tällä hetkellä yhteensä 30 Airbnb-majoitusvaihtoehtoa. Ne jakautuvat seuraavasti: Paimiossa ja Kaarinassa kummassakin 11, Sauvossa kahdeksan. Keskimääräinen yöhinta on Paimiossa 104 euroa, kun se taas Kaarinassa on tasan 100 euroa ja Sauvossa 134 euroa.

Jos Sauvossa majoituskohteet tuottavat omistajilleen sievoisen summan rahaa, ovat puolestaan Paimion Airbnb-kohteiden arvostelut maakunnan huippuluokkaa. Arvosteluasteikon ollessa 0–5, saavat Paimion kohteet peräti 4,83 pisteen keskiarvon. Ainoastaan Masku yltää maakunnassa korkeampiin lukemiin 4,84 pisteen keskiarvolla. Sauvon keskiarvo on puolestaan 4,78 ja Kaarinan 4,76.