Sunnuntaina vaalipäivä – äänestämään uskaltaa siinä missä kauppaankin!

0

Huomenna sunnuntaina vaalipäivänä vaalihuoneistot ovat avoinna klo 9-20. Paimiossa äänestys on kaupungintalolla, jossa on tehty kulkujärjestelyjä terveysturvallisuuteen liittyen. Kulku vaalipaikalle on talon toiselta puolen ja poistuminen toiselta.

Äänestämään tullessa noudatetaan luonnollisesti voimassaolevia koronarajoituksia. Maski, käsidesi ja turvavälit on hyvä muistaa ja oman kynän käyttöä suositellaan.

Hengitystieoireisena ei tulla äänestyspaikalle, eli jos olet kipeä tai karanteenissa tai eristyksessä voit tiedustella mahdollisuutta äänestää ulkona. Ennen vaalipäivää tätä voi kysyä Paimiossa keskusvaalilautakunnan sihteeri Armi Vihervirralta puh. 050-592 1675 ja vaalipäivänä vaalilautakunnan puheenjohtajalta (klo 9-18) puh. 044-570 7233.

Sauvossa vaalipaikat ovat Sauvon yläaste ja Karunan nuorisotalo. Keskusvaalilautakunnan sihteeri Maria Peippo sanoo, että kulkusuunta on heilläkin kiertävä, joten kohtaamisia ei juuri pitäisi tulla. Omat kynät ja maskit on hyvä muistaa.
– Äänestämään kyllä uskaltaa tulla, ihan siinä missä lähtee käymään kauppareissulla, hän muistuttaa.

Mikäli henkilö haluaa äänestää flunssaoireiden vuoksi ulkona, sekin onnistuu toiveen esittämällä.

Kaarinassa äänestyspaikkoja on kuusi: Littoisten monitoimitalo, Kaarina-talo, Piispanlähteen koulu, Kesämäen päiväkoti, Kuusiston koulu ja päiväkoti ja Piikkiön yhtenäiskoulu.