Tavoitteletko ykköspuheenjohtajuutta, Sari Murto?

0
Sari Murto (sd.) on tuulivoimakriittinen valtuutettu, jota kiinnostavat myös vanhusten asumispalvelut.

Sari Murto (sd.) tuli joulun alla valituksi Paimion kaupungin edustajana Paimion Palvelukeskussäätiön hallitukseen. Toisena kaupungin edustajana säätiön hallitukseen valittiin Samu Salminen (kok.).

Samalla kaupungin taholta evästettiin, että Murto olisi syytä valita kyseisen hallituksen puheenjohtajistoon.

Sari Murto, siellä on ykköspuheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Kumpaako paikkaa tavoittelet?

– En tavoittele sen erityisemmin kumpaakaan, mutta olen kertonut olevani käytettävissä. Vanhusten asumispalvelut on asia, jota haluan edistää.

– Käsittääkseni kuntavaalien jälkeisissä luottamushenkilö-paikkaneuvotteluissa – joihin en itse osallistunut – Paimion Palvelukeskussäätiön hallituksen puheenjohtajuus lankesi SDP:lle, joka kokonaisuudessaan oli kyseisissä neuvotteluissa suuri menettäjä.

– Tietääkseni keskustan Joona Uusitalo laati luottamuspaikkajaon pisteytyksen, jonka pohjalta kyseinen paikka sitten avautui demareille.

Sätiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jarmo Heimo haluaisi jatkaa tehtävässään. Kunnallislehden tietojen mukaan kyseisestä puheenjohtajuudesta on olemassa vahva poliittinen vääntö, johon liittyy myös jonkinlainen väärinkäytösepäily tai -syytös. Mitä tiedät tästä?

– Tiedän, että taustalla on aikamoinen hullunmylly. Mutta en halua kommentoida tätä asiakokonaisuutta laajemmin, koska minulla on asiasta vain toisen käden tietoa. Kuulopuheiden kommentointi ei ole mielestäni asiallista. Minua ehkä pidetään politiikassa jonkinlaisena jyränä, mutta en missään tapauksessa halua panetella ketään, varsinkaan ilman ensikäden tietoa. En ole nähnyt aiheeseen liittyviä papereita tai pöytäkirjoja. Mutta puhelimet ovat olleet kuumina, sitä en kiistä.

Jotain tavallisesta poikkeavampaa vääntöä on siis ilmassa?

– Olen aina peräänkuuluttanut avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, joten myönnän, että ikäviäkin asioita on taustalla. Käsittääkseni säätiön hallituksessa on ollut muutama vahva persoona, jotka ovat ainakin jossain määrin tukahduttaneet vapaan keskustelun ilmapiiriä. Tiedän myös, että jotain taloudellista epäselvyyttä on ollut, mutta sen vakavuusastetta en halua enkä edes kykene arvioimaan.

Onko sinulla käsitystä siitä, onko kyse ollut isosta vai pienestä rahasummasta?

– En tiedä. Joidenkin mukaan isosta, toisten mielestä pienestä.

PERTTU HEMMINKI