Uusi Osuuspankki aloittaa toimintansa

0
OP Loimaan toimitusjohtajana vuoden loppuun asti työskentelevä Juha Pullinen toimii OP Lounais-Suomen varatoimitusjohtajana alkavan vuoden toukokuuhun asti, minkä jälkeen hän jää eläkkeelle. OP Lounais-Suomen toimitusjohtajana jatkaa varatuomari Leena Nikula.

LOIMAA, PAIMIO/ Sampsa Hakala

OP Loimaa yhdistyy OP Lounais-Suomeen vuoden lopussa.

Yhdistyneen pankin nimi on OP Lounais-Suomi, jonka toimitusjohtaja Leena Nikula ja varatoimitusjohtaja Juha Pullinen sanovat, että voimien yhdistämisen tavoitteena on vastata finanssialan voimakkaaseen muutokseen.

– Valmistelussa kului yli vuosi. Toimimme samankaltaisilla seuduilla, ja toimintakulttuurit ovat saman pankkiryhmän sisällä olleet samanlaiset, joten yhteinen sävel löytyi helposti. Yhdistymisessä on ollut silti paljon tekemistä ihan jo teknisestikin, Nikula kertoo.

Yhtenä yhdistymiseen vaikuttavana tekijänä oli pankkialan sääntelyn lisääntyminen.

– Toimimme tiukasti säännellyllä toimilupa-alalla, ja sääntely vie todella paljon resursseja. Asiakaspalveluun on nyt enemmän aikaa, kun sääntelyn vaatimat toimenpiteet tarvitsee nyt yhdistyneessä pankissa tehdä vain kerran aiemman kahden sijasta, Pullinen sanoo.

Kahden pankin yhdistymisellä ei ole henkilöstövaikutuksia. OP Lounais-Suomen henkilöstömäärä on 33.

FUUSIO ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä. Tilinumerot, kortit tunnuslukuineen, verkkopalvelutunnukset ja muut pankkipalvelut säilyvät ennallaan.

Pullinen ja Nikula toteavat, että uudet leveämmät hartiat lisäävät pankin kilpailukykyä ja vahvistavat sen asemaa rahoitusmarkkinoilla. Pankkien yhteenlaskettu tase oli vuoden 2020 lopussa noin 777 miljoonaa euroa, asiakasmäärä noin 26 400 ja asiakasliiketoiminta 1 168 miljoonaa euroa.

– Tavoitteenamme on kasvattaa markkinaosuutta ja pitää vanhat asiakkaat muun muassa kehittämällä asiakaskokemusta, Nikula sanoo.

Ruskolla asuva toimitusjohtaja Leena Nikula arvelee ainakin alkuvaiheessa työskentelevänsä enemmän Loimaan kuin Paimion konttorissa, jotta kaupunki ja ihmiset tulevat tutuiksi.

– Loimaa on jonkin verran tuttu kyllä jo aiemminkin, ja olen käynyt siellä muun muassa kivijalkakaupoissa.

VASTUULLISUUS on Nikulan ja Pullisen mukaan tärkeä osa uudenkin pankin strategiaa.

– Tuemme paikallista elinvoimaa ja yleishyödyllistä toimintaa jatkossakin. Viime vuonna tuimme paikallisia hankkeita yhteensä 100 000 euron verran.