Hakalla neljän pisteen kiekkoviikonloppu, lujasti töitä tehneelle PKS:lle yksi piste

0
Hakan Iikka Kylén (14) ja Miro Kivinen (40) pelasivat viime viikonloppuna hyvää ja tuloksellista kiekkoa.

Kakkosdivisioona-jääkiekkoa on taas lupa pelata. Ja niin sitä viime viikonloppuna pelattiinkin, täysin palkein. Sekä Paimiossa että muualla lounaisessa Suomessa.

Haka hallitsi – ja myös haahuili


Paimion Haka otti perjantaina tyylipuhtaan vieraspelivoiton Luvian Kiekosta maalein 2–5 (0-3, 0-1, 2-1). Lauantain kotiottelussaan Lauttakylän Lujaa vastaan Haka kuitenkin haahuili päätöserässä sen verran, että menetti tukevan johtoasemansa häviten lopulta Lujalle voittolaukauskisassa maalein 6–7 (3-1, 3-1, 0-4, jatkoerä 0-0, VL-kisa 0-1).

Pisteiden valossa Hakalle kuitenkin ihan kohtalainen viikonloppu.

Lohkon hännillä oleva Paimion Kiekkoseura oli korona-tauon jälkeen vaikean paikan edessä joutuessaan kohtaamaan viikonloppuna peräjälkeen lohkossa neljäntenä olevan Raision RNK:n ja lohkoa johtavan Naantalin VG-62:n. Tuloksena äärimmäisen niukka jatkotappio lauantaina RNK:lle maalein 9-8 (4-3, 3-2, 1-3, ja 1-0) ja numeroiltaan siedettävä 4–7 (1-1, 1-2. 2-4) häviö sunnuntaina sarjajohtaja VG:lle.

Vaikka pisteitä kertyi PKS:lle viikonlopulta vain yksi, osoitti Kiekkoseura kuitenkin sen, että se kykenee pelaamaan hyvää ja tasaväkistä kiekkoa myös lohkon kärkipään joukkueita vastaan.

Tilastojen valossa viikonlopun kovimpia paimiolaissuorituksia olivat PKS:n osalta kakkosketjun vahva pelaaminen, minkä seurauksena laitahyökkääjä Eemeli Tenholle kahdesta ottelusta yhteensä huimat tehot 2+6.

Hakan pelaajista numeraalisesti parhaiten onnistuivat Luja-pelissä hyökkääjät Aleksi Sillanpää ja Miro Kivinen , jotka kumpikin takoivat kyseisessä ottelussa tehot 1+3. Mutta Haka oli jälleen kerran hyvä myös laajalla rintamalla.

Luviaa vastaan käydystä ottelusta on syytä nostaa esiin Haka-maalivahti Juho Santasen hyvä torjuntavarmuus ja -prosentti.

Mitä seuraavaksi?


No, mitäpäs muutakaan kuin korkeimman asteen kiekkojännitystä ja -herkkua. Ensi lauantaina 12. helmikuuta kello 18 alkaen pelataan Paimion OP-Areenalla kihelmöivä paikallisderby, jota tällä kertaa isännöi Haka.

Monien kiekkofanien papereissa Haka on vahva ennakkosuosikki, mutta jääkiekko on siitä hieno peli, että voittajan nimeäminen etukäteen on harvoin mielekästä. Yllätyksiä tulee tavan takaa paitsi kotimaan kaukaloissa myös lajin MM-kisoissa ja olympialaisissa.

Paikalliskamppailun jälkeen Haka kohtaa Chiefsin Turussa 17. helmikuuta myöhäisillan ottelussa ja kärkijoukkue VG-62:n kotonaan Paimiossa sunnuntaina 20. helmikuuta (kellonaika vielä avoin).

PKS pelaa ensi lauantain paikallisderbyn jälkeen Luki-82:ta vastaan Paimiossa sunnuntaina 13. helmikuuta (kellonaika avoin) ja KuKi:a vastaan lauantaina 19. helmikuuta kello 17.30 alkaen, niinikään Paimiossa.

Näin ollen PKS tulee pelanneeksi sydäntalvella 2022 peräti neljä ottelua putkeen kotikaukalossaan OP-Areenalla.