Iivari Cafe & Bistro aukeaa ensi viikon sunnuntaina – Yrittäjät haluavat tarjota varteenotettavan vaihtoehdon Turun ruokaravintoloille

0
Tessa (vas.) ja Marica Laaksosen pitkä odotus on pian ohi. Ensi viikon sunnuntaina he pääsevät avaamaan monen kuukauden remontoimiseen jälkeen avaamaan Iivari Cafe & Bistron ovet asiakkaille.

Tessa ja Marica Laaksosella on aihetta hymyyn. Viime vuoden kesäkuussa yllättävästä tarjouksesta alkunsa saanut haave oman ruokaravintolan avaamisesta Paimioon on konkretisoitumassa ensi viikon sunnuntaina. Tuolloin Iivari Cafe & Bistro avaa ovensa ensimmäistä kertaa ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi brunssin merkeissä.

– Meillä tulee olemaan sekä lauantaisin että sunnuntaisin brunssit, jonka lisäksi on arkilounasta ja illan à la carte -annoksia. Perinteisiä kahvilatuotteita ja anniskeluoikeuksia unohtamatta, idean runsaat puoli vuotta sitten saanut Tessa Laaksonen kertoo.

Yllättävällä tarjouksella Laaksoset viittaavat tilan omistavaan Mäenpään perheeseen, josta otettiin suoralla kysymyksellä yhteyttä siinä vaiheessa viime vuonna, kun alkukesän kiireet olivat suurimmillaan. He tiedustelivat Laaksosilta, olisiko Hakkisherkun ja Kaimalan Karhulammen yrittäjillä halua laajentaa toimintaansa Paimiossa perinteikkääseen grilli-, kioski- ja ravintolakiinteistöön Vistantien varrella.

– Ensimmäinen ajatus oli, että ei mitenkään. Silloin oli varmaan kesän hektisin aika menossa, eikä siinä oikein osannut ajatella lisätöitä. Mutta yhden nukutun yön ja pitkän suihkun jälkeen mieli muuttui, ja teimme tilan omistajille ehdotuksen muutostöistä, jotka toimiva ravintolatila vaatisi, Tessa Laaksonen kertaa.

Avaruutta, väljyyttä ja viihtyisyyttä

Mäenpää suostui ehdotukseen, ja loppu- sekä alkuvuoden ajan entistä Femme-ravintolan tilaa on muovattu Iivarille sopivaksi. Ja se tarkoittaa lisätilaa, selkeyttä ja värien harmoniaa. Lopputulos näyttää juuri siltä mitä Laaksoset tilasivat: aiempaa avarampaa, valoisampaa ja viihtyisämpää.

– Itse asiassa yhtään seinää ei ole tarvinnut siirtää tai kaataa, vaan tilaa on luotu poistamalla sellaisia kalusteita ja esineitä, jotka veivät ennen huomattavasti tilaa. Toki vasta käytännössä näkee miten tila tulee toimimaan, ja viilauksia tehdään tarpeen mukaan, Marica Laaksonen sanoo.

– Täytyy antaa iso kiitos myös tilan omistajille, että he olivat valmiita toteuttamaan meidän toiveitamme. Nyt pitää sitten vain vastata huutoon hyvällä ravintolakonseptilla, Tessa Laaksonen jatkaa.

Vilinää iltoihin ja viikonloppuihin

Lounasravintoloita Paimiossa on ollut jo pitkään useita, mutta Iivari pyrkii omalla konseptillaan saamaan vilinää myös sinne, missä sitä aiemmin ei ole juuri ollut. Eli arki-iltoihin ja viikonloppuihin.

– Haluamme tuoda paimiolaisille myös paikallisen vaihtoehdon. Niin ettei illaksi ruokaravintolaan haikailevan tai viikonlopun brunssista haaveilevan tarvitsisi lähteä välttämättä Turkuun.

Ja ainakin toistaiseksi palautteesta päätellen näyttää siltä, että vaihtoehtoa Turulle on Paimiossa kaivattu.

– Yhteydenottoja on tullut ihan valtavasti loppu- ja alkuvuoden aikana. Kiinnostusta Iivaria kohtaan on ollut tosi paljon. Korona hieman viivästytti avajaisia, mutta onneksi sekin päivä on nyt vihdoin edessä, Laaksoset hymyilevät.

Nimi kunnioittaa paimiolaisia perinteitä

Laaksoset lupaavat, että à la carte -listan annoksissa korostuvat sekä perinteet että paikallisuus. Esimerkiksi annoksissa käytetty pihviliha on peräisin Paimiosta Heli’s Highlandista.

– Paikallisuus ja paikalliset raaka-aineet tulevat näkymään annoksissamme ja myös lounaspöydässä. Arkilounaan yhteydessä on aina tarjolla myös laadukas ja ravitseva vaihtoehto kasvisruokavaliota noudattaville.

Entä mistä nimi Iivari on saanut alkunsa? No kauppaneuvos Iivari Lähteenmäestä tietenkin.

– Halusimme nimeen jotain perinteikästä, tuttua ja paimiolaista. Iivari Lähteenmäki on ollut suuri seudullinen työllistäjä ja tärkeä henkilö Paimion historiassa. Lisäksi Iivari-nimi sopii hyvin ravintolalle, se on sopivan lempeä, Tessa Laaksonen hymyilee.