Iryna Peuravaara organisoi sauvolaisten apua Ukrainaan

0
Iryna Peuravaara julkaisi Sauvon some-ryhmässä kuvan, jossa listataan ukrainalaisten yhdistyksen listaamia akuuteimpia avustustarpeita.

SAUVO

Iryna Peuravaara on pari tuntia aiemmin käynnistänyt Sauvossa avun keräämisen ukrainalaisille. Hän laittoi facebookin Sauvo-ryhmään tiedon Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n tarvitsemista tarvikkeista maanantaina aamupäivällä ja kertoi, että avustuksia voi toimittaa Peuravaaran puutarhan myymälän uudemman puolen tiloihin Sauvo-Kemiöntie 814 kello 8-19.

Kun päivityksestä oli kulunut muutama tunti, ensimmäisiä avustuspaketteja oli jo tullut. Ukrainalaissyntyinen Iryna on liikuttunut ja hänen äänestään kuuluu, miten kipeässä tilanteessa eletään.

– Minulla on siellä omaisia ja ystäviä, ja tilanne on kamala. Mutta he eivät halua lähteä pois vaan haluavat puolustaa kotiaan, hän kertoo ja ääni on välillä sortua.

Ukrainalaisten yhdistyksen listaamissa avustustarvikkeissa on nyt erityisesti lääkintätarpeita kuten ensiapulaukut, laastarit, haavan puhdistusaineet, tukisiteet ja kipulääkkeet. Tarvetta on myös taskulampuille, lämpökameroille, varavirtalaitteille, repuille, makuupusseille eli myös rintamalla taisteleville tarpeellisia varusteita, jopa kypäriä ja suojalaseja, sekä konkreettisimmillaan kenkiä ja maastokuvioituja takkeja,sekä ylipäätään lämpimiä vaatteita.

– Äsken juuri tuli viestiä, että mitä akuuteimmin tarvitaan.

Iryna kiittelee useampaan kertaan sitä, että suomalaiset ovat ukrainalaisten tukena, niin valtio kuin kansalaisetkin.

Peuravaaralta avustukset toimitetaan eteenpäin keräyspisteisiin Kaarinassa ja Turussa josta ne koordinoidusti menevät kuljetuksilla eteenpäin.