”Jännitys alkoi kun astuin lavalle” – Piikkiöläislähtöinen Roosa-Maria Leppänen Maija Vilkkumaan TVOF-tiimiin

0
Roosa-Maria Leppänen The Voice of Finland -kuvauksissa.

Viime sunnuntain The Voice of Finland -jaksoa varten laulaja, lauluntekijä ja laulunopettaja Roosa-Maria Leppäsellä, 28, oli kisakatsomo.

– Oli tosi jännittävää, ennen kuin se jakso alkoi. Oli sellainen olo, etten halua katsoa sitä itse. Vaikka tiesin miten siinä käy, Piikkiöstä kotoisin oleva Leppänen kertoo puhelimessa.

Jännittävän jaksosta teki se, että hän todisti omaa esiintymistään ohjelmassa. Hänen tulkintansa  Demi Lovaton Dancing With The Devil -kappaleesta sai kaikki neljä tuomarin tuolia kääntymään.

– Jännitys tuli siinä vaiheessa, kun astuin sinne lavalle, Leppänen muistelee esiintymistilannetta.

Hän ei ole omien sanojensa mukaan kova jännittäjä, mutta The Voice of Finland -tuomareiden eteen nouseminen hermostutti.

– Kameroita en edes nähnyt. Se ei ollut päällimmäinen ajatus, että nyt tätä kuvataan, vaan se, että tuossa nyt on Suomen kovimpiin artisteihin kuuluvat ihmiset, jotka kuuntelevat tätä minun esitystäni. Se oli se päällimmäinen fiilis. Se fokus oli tuoleissa.

– En ollut varautunut, että kaikki kääntyisivät. Ja sitten kun tuolit kääntyivätkin niin nopeasti, minulla meni pasmat aivan sekaisin. Se oli ihan absurdi tilanne. En siitä tilanteesta muista, mitä palautetta sain, mutta oli ihanaa katsoa nyt telkkarista jälkikäteen, mitä he sanoivat. Tuntui tosi hyvältä.

– Ei minulla olisi jäänyt mitään käteen, jos olisi pitänyt oman muistin varassa olla, Leppänen naurahtaa.

Vaikka musiikki on ollut läsnä Leppäsen elämässä aina, ei hän ollut aiemmin hakenut laulukilpailuihin.

– Lapsesta asti on vahvasti kannustettu musiikkiin, ja meillä on tosi musikaalinen suku. Ei se mistään ihan puskista tullut, että tässä ollaan, hän kertoo.

Leppäsen perhe on tunnettu musikaalisuudestaan Piikkiössä. Isä Pasi Leppänen on mukana muun muassa Fair Play Band -kokoonpanossa ja isovanhemmat Eero ja Kirsi Leppänen ovat musisoineet monissa paikallisissa tapahtumissa.

Laulamisesta Leppäselle kehkeytyi lopulta se oma juttu, vaikka näpeissä on myös taito soittaa instrumentteja.

– Kitaraa soitan paljon keikoilla, ja pianolla säestän itseäni ja tietysti opetushommissa. Mutta laulu on ollut musajutuissa minulle luontevin.

Muusikoksi Turun konservatoriosta valmistunut ja laulupedagogin pätevyyden Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskellut Leppänen työskentelee parhaillaan laulunopettajana Turussa. Lisäksi hän esiintyy ja keikkailee trionsa Soitellaan! kanssa. Vaikka opettaminen on Leppäselle antoisaa, on esiintyminen hänelle ensisijaista.

– Nautin kyllä opettamisesta, mutta silti esiintyminen on se ykkösjuttu.

Siksipä Leppäsen oli luontevaa hakea juuri laulukilpailuun. The Voice of Finland -ohjelmaan hän lähetti hakemuksen jo viime kesänä. Sen perusteella hänet valittiin jatkoon. Koelaulua ja jakson kuvauksia Leppänen kehuu.

– Jäi tosi hyvä fiilis. Kaikki, kenen kanssa olen ollut tekemisissä tuotannon ja bändin puolesta, ovat olleet todella ihania. Kaikki kohtelevat jokaista kilpailijaa tosi henkilökohtaisesti. On ihanaa, miten ihmiset muistavat nimet ja selkeästi haluavat, että sinulla on tosi hyvä olla. Kaikki ovat tosi ystävällisiä koko ajan, Leppänen hehkuttaa.

Kun Leppänen oli saanut esityksensä päätökseen ja katsoi neljää kääntynyttä tuolia, hänellä oli valinta edessään: Kenen tiimiin hän lähtisi?

Tähtivalmentajat kehuivat Leppästä esityksen jälkeen kilpaa ja pyrkivät puhumaan hänet omaan tiimiinsä.

– Varmasti yksi parhaita esityksiä The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -osiossa, tai koskaan, Maija Vilkkumaa hehkutti Leppästä lähetyksessä.

Ensimmäisenä valintana Leppäsellä olisi ollut seisten suosiotaan osoittanut Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin  tiimi, mutta Anna Puu havitellessaan Leppästä omaan tiimiinsä käytti heihin blokkaus-toimintoa, eikä Leppäsen ollut mahdollista valita heitä.

– Olin kuvitellut itseni Tonin ja Sipen tiimiin, mutta Maija oli minulle ihan selkeä vaihtoehto. Hetken mietin päätöstäni, mutta pitäydyin omassa intuitiossani.

Seuraavana odottaa tähtivalmentajan treenit ja kilpailun Kaksintaistelu-vaihe.

Millaisia odotuksia on kisan suhteen?

– Hetki kerrallaan mennään. Toki olisi huikeata nähdä itseni siellä finaalissa asti, mutta koetan myös olla ajattelematta asiaa liian pitkälle. Tavoitteenani on päästä Knock out -vaiheeseen. Jos sinne pääsen, olen itseeni todella tyytyväinen.

The Voice of Finland

The Voice of Finland on laulukilpailuformaatti, jossa kilpailijoiden on pelkästään lauluäänensä avulla saatava tuomareiden – jotka toimivat kilpailussa myös tähtivalmentajina – tuolit kääntymään. Kääntymällä tuomarit voivat valita kilpailijan tiimiinsä, ja kilpailija pääsee jatkoon.

Ohjelman 11. kaudella tähtivalmentajina ovat Maija Vilkkumaa, Anna Puu, Juha Tapio sekä Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki. Kilpailu alkaa Ääni ratkaisee -jaksoilla, jonka jälkeen tulee Kaksintaistelu-vaihe.

Ääni ratkaisee -jaksot näytetään Nelosella perjantaisin ja sunnuntaisin kello 20.

Teksti: Oona Seppänen