Kaarinaan useita Kulttuurirahaston apurahoja, Paimioon ja Sauvoon ei tällä kertaa ainoatakaan

0

PAIMIO-SAUVO-KAARINA

Suomen Kulttuurirahasto julkisti eilen torstaina tuoreimmat apurahapäätöksensä. Maanlaajuisesti apurahoja myönnettiin yli tuhannelle henkilölle jakosumman ollessa 27 miljoonaa euroa.

Tällä kertaa noin yksi kymmenesosa Kulttuurirahaston apurahapotista kohdistui Varsinais-Suomeen. Apurahan sai 114 varsinaissuomalaista henkilöä tai tahoa. Varsinais-Suomeen myönnettyjen apurahojen yhteissumma on suuruudeltaan 2 635 500 euroa.

Kaarina ylsi useankin hakijan voimin maakunnan apurahakartalle, mutta Paimiossa tai Sauvossa asuville apurahoja ei tällä kertaa herunut. On mahdollista, ettei niitä nyt haettukaan.

Sauvosta kotoisin oleva, nykyisin Turussa asuva teatteri-ilmaisun ohjaaja Timo Väntsi sai kuitenkin Teresia ja Rafael Lönnströmin rahastosta peräti 26 000 euron suuruisen apurahan taiteelliseen työskentelyyn.

Euromääräisesti suurin Varsinais-Suomeen kohdentunut apuraha on dosentti Marjo Helanderin ja GLYFOBEE-työryhmän (Turun yliopisto) saama 200 000 euron suuruinen apuraha. Se kohdentuu tutkimukseen, joka käsittelee glyfosaatin vaikutuksia kimalaisten suolistomikrobistoon.

Lisäksi Turun ja Itä-Suomen yliopistot saivat yhteensä 200 000 euroa professori Kaisa Linderborgin ja työryhmän tutkimukseen, joka käsittelee kauran kokonaisvaltaisia terveysvaikutuksia.

Kaarinaan kuusi apurahaa


Kaarinassa asuville henkilöille tai toimiville tahoille myönnettiin seuraavat kuusi apurahaa. Niiden yhteissumma on 177 000 euroa.

Lääketieteet: Apulaisprofessori Kirsi Laitinen ja Varhainen ravitsemus ja terveys -työryhmä, Kaarina, mikrobikirjon merkitystä elintapojen ylisukupolvisten terveysvaikutusten välittäjänä käsittelevään tutkimukseen, Ester ja Uuno Kokin rahastosta ja Pekka ja Jukka-Pekka Lylykarin rahastosta huomattavat 120 000 euroa.

Lääket. tohtori Anna Junttila , Kaarina, mahasuolikanavan syöpien immunologisten tekijöiden, preoperatiivisen arvioinnin ja hoitojen kehittymisen vaikutusta ennusteeseen käsittelevään tutkimukseen, Anna-Liisa ja Esko Pennasen rahastosta 3 000 euroa.

Humanistiset tieteet: Filosofian maisteri Isla Parkkola , Kaarina, ei-inhimillisten toimijuuksien roolia kotimaisen lasten ja nuorten fantasiakirjallisuuden fiktiivisissä maailmoissa käsittelevään väitöskirjatyöhön, kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Liisa ja Onni Toivosen rahastosta 26 000 euroa.

Luonnontieteet: Aikavaellus ry, Kaarina, astrobiologia-aiheisen kesälukion järjestämiseen Väisälän tiedepuistossa Tuorlassa, B. E. Seljon rahastosta 3 000 euroa.

Kuvataiteet: Taidekartano ry, Kaarina, Kuusiston Taidekartanon veistoviikon 2022 järjestämiseen, Marja ja Esko Lehtosen rahastosta 15 000 euroa.

Säveltaiteet: Suomen nuorten orkesterimuusikoiden tuki ry, Kaarina, musiikkileirin järjestämiseen, Kerttu Wanteen rahastosta 10 000 euroa.