Maskit poistuvat hiihtoloman jälkeen koulujen pieniltä

0

Koronarajoituksia kevennetään nyt asteittain myös täällä. Aluehallintovirasto ilmoitti tiistaina, että koronataudin ilmaantuvuus on pysynyt melko samana, mutta on todellisuudessa korkeampi kuin mitä testien kautta saadaan tietoon.

14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on THL:n mukaan 100 000:a asukasta kohti 1243. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 1247. Todellisia tartuntamääriä ei tiedetä, koska moni sairastaa koronan tietämättään tai vain kotitestin mukaan.

– Virallisissa testeissä positiivisten testitulosten osuus on yhä noussut ja on nyt 44,3 prosenttia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Maskit poistuvat pieniltä

Laaja etätyösuositus on voimassa toistaiseksi. Tarkoituksena on, että valtakunnallinen etätyösuositus päättyisi 28. helmikuuta.

Hiihtoloman jälkeen Lounais-Suomessa luovutaan 1.-4. luokkalaisen maskisuosituksesta. 5. luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille sekä opiskelijoille suositellaan vielä maskia.

Avin määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä päättyi jo ystävänpäivänä, mutta terveysturvallisuussuositukset pysyvät voimassa kuun loppuun. Linjaukset pohjaavat siihen, että kun yhteiskuntaa avataan askel askeleelta, vastuu omasta terveydestä ja tartuntojen estämisestä on aiempaa selvemmin kullakin itsellään.

Sairaalassa paine keventynyt

Tyksissä on tällä hetkellä 23 koronaviruspositiivista potilasta, joista alle viisi on teho-osastolla. Sairaalapotilaista 13 on hoidossa koronavirusinfektion vuoksi ja 10:llä koronavirus on lisälöydös.

Henkilökunnan poissaolot ovat nyt suurempi ongelma kuin koronapotilaiden sairaalakuormitus.

Rokotusten ottaminen on hidastunut, mutta niidenkin osalta tilanne on hyvä. Ensimmäisen rokotteen on ottanut jo 90,5 prosenttia, toisen annoksen on ottanut 88,1 prosenttia ja kolmannen annoksen 61,2 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä varsinaissuomalaisista.

– Varsinais-Suomessa on noin 58 000 kokonaan rokottamatonta 5 vuotta täyttänyttä ja tämä luku ei todennäköisesti enää paljoakaan laske. Uusia ykkösrokotteita otetaan Varsinais-Suomessa vain noin muutama sata viikossa kerrotaan sairaanhoitopiiristä.