Nasevat

0

Susi kuuluu luonnon kiertokulkuun kuten supikoira ja villiminkkikin. Kiertäkööt Suomen ihan rauhassa kaukaa.

Peloton

Hyvä toiminnanohjaaja Marko Perkkiö! Meillä päin nähdyt sudet kulkevat keskellä tietä ja tulevat pihalle lasten leikkipaikoille. Edesvastuutonta vähätellä, että ne väistävät ihmistä. Kuka kantaa vastuun, kun syntyy katastrofi?

PS. Eikä susikaan ole onnellinen, kun se joutuu elämään sille epätyypillisessä ympäristössä, autojen joukossa ja ihmisten pihoilla.

Tiina Alastalo

Valtiopäivän avajaisissa oli kaikilla ministereillä ja kansanedustajilla FFP2-maskit. On kerrassaan kummallista, ettei THL suosittele näitä kansalaisille, vaikka ne ovat erittäin tehokkaita koronaa vastaan. Tiedetään, että kirurginen maski saati visiiri ei riitä omikroniin. FFP2-maskeja on hyvin saatavilla kaupoissa, ja niiden hinta on laskenut. Rokotukset estävät vakavaa tautia, mutta rokotettujenkin kannattaa käyttää maskia, koska tartunnan voi silti saada ja levittää virusta. Tiedän myös valitettavasti useita tapauksia, joissa rokotettu henkilö on saanut pitkäaikaiskoronan eli Long Covidin.

Varovaisuutta ja maskit kaikille