Pääkirjoitus: Vastaus Paimion ravintolahuutoon

0

Viimeiset puoli vuotta on ollut poikkeuksellisen synkkä ajanjakso paimiolaisessa ravintolamaailmassa. Koronarajoitukset ovat toki langettaneet oman varjonsa alan ylle, mutta Paimiossa varjo on ollut jopa kohtuuttoman pimeä. Ensin pelistä putosi pois ravintola Femme kesän 2021 päättyessä, ja lokakuun lopussa myös perinteikäs anniskeluravintola Poimari pisti ovensa säppiin.

Paimio oli hetkessä muuttunut 11 000 asukkaan kaupungiksi, jossa ei ollut ainuttakaan anniskeluravintolaa. Vaikka jäljelle jääneiden paimiolaisravintoloiden kebab-, pizza- ja grilliannokset ovatkin lajissaan erinomaisia, ei yksistään niillä saada suosituksia ravintolavalikoimaltaan monipuolisena kaupunkina. Ainakin, jos muuttovoittoa haikaillaan Turun suunnasta.

Jos paimiolaisten euroista edes osan halutaan päätyvän paimiolaisten yrittäjien kassaan, pitää keskustassa olla muutama aukeava ovi arkisin ja viikonloppuisin myös kello 18:n jälkeen.

Synkistelyt sikseen. Tähän tyhjäksi näivettyneeseen markkinarakoon on nyt iskemässä kertaheitolla kaksikin yrittäjää, jotka kumpikin lähtevät tahoillaan antamaan realistista vaihtoehtoa Turun palveluille.

Ensi viikon sunnuntaina ovensa brunssin merkeissä avaava Iivari Cafe & Bistro näyttää ainakin ennakkomarkkinoinnin perusteella olevan juuri sitä, mitä niin uudet kuin jo asettuneet paimiolaiset kaipaavat: syy jäädä Paimioon myös silloin, kun suurin osa keskustan ovista on jo arkisin ja viikonloppuisin kiinni.

Toinen samaan markkinarakoon muutaman viikon päästä iskevä ravintola on Pub Vistan Raitti. Se herättää samalla eloon vuosikausia tyhjillään olleen entisen Club Helmen ja Karvisen kiinteistön, ja voi yhdessä Iivarin kanssa elävöittää merkittävästi koko Ylä-Vistan seutua. Jos moni ehti jo kaivata illallisravintolaa, ehti varmasti lähes yhtä moni kaivata Poimarin jälkeen myös viihderavintolaa iltoihin ja öihin.

Rohkeat yrittäjät ovat nyt vastaamassa kaupunkilaisten toiveisiin. Nähtäväksi jää, millaisen vastauksen Paimio Iivarille ja Vistan Raitille kevään ja tulevan kesän aikana antavat.