Pienet kouluun ilman maskia – koronatilanne rauhoittumassa

0

PAIMIO, SAUVO,KAARINA

Koululaisten hiihtolomaviikolta palattiin kouluihin niin, että 1-4 luokkalaisten ei enää ole pakko käyttää koulussa maskeja. Sen sijaan ylemmillä luokilla ja toisella asteella maskit ovat edelleen käytössä. Samaten kouluihin palattiin niin, että niissä aloitettiin viiden koronatestin pakkausten jakaminen oppilaille. Esimerkiksi Vistan koulussa jako aloitettiin alaluokista. Sauvossa testejä ehdittiin jakamaan jo ennen hiihtolomaa.

Kokoontumisrajoitukset pääosin purettiin jo aiemmin ja ravintoloiden anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat väliaikaiset rajoitukset poistuvat huomenna tiistaina, kun maaliskuu alkaa. Terveysturvallisuusohjeet ovat voimassa 30.6.2022 asti.

Koronapandemiatilannekin näyttäisi hiukan laantuneen. THL:n virallisten tartuntalukujen mukaan Varsinais-Suomessa todettiin viikolla kahdeksan 1248 tartuntaa. Testeissä kävi noin 4400 henkilöä.

Paimiossa tartuntoja todettiin viime viikolla 31, kun niitä edeltäneellä viikolla oli 55. Sauvossa kaksi viime viikkoa ovat olleet nollilla tartuntojen osalta. Kaarinassa tartuntoja oli viime viikolla 117.

Paimiossa kaikki kolme rokotusta saaneita yli 18-vuotiaita on jo 66,1 % väestöstä, ja Sauvossa luku on 67,3. Kaarinassa kolme rokotetta on saanut 68 % täysi-ikäisistä. Koko Varsinais-Suomen alueella on kolme rokotetta saanut nyt 62,5 prosenttia täysi-ikäisestä väestöstä.