Runebergin porkkanainen kakku – nyt leipomaan!

0
Porkkanakakun päällä on perinteinen tuorejuustokuorrutus, mutta Runeberginpäivän kunniaksi lisänä vadelmahilloa.

Jaana Pakarinen

Lauantaina vietetään Runebergin päivää, jonka kunniaksi mutustellaan torttuja monessa kodissa. Perinteisesti runebergintortut maistuvat karvasmantelilta ja kostustuspunssilta, joiden maut eivät ole kaikkien mieleen. Kokeile sen sijaan tehdä runebergintortut tällä kertaa porkkanakakun reseptillä! Torttujen sijaan voi kokeilla vaihteeksi kakkumuotoa. Päälle laitetaan perinteisesti vadelmahilloa, mutta tomusokeri vaihdetaan nyt tuorejuustokuorrutteeksi.

Runeberginkakkuun saa upotettua myös kaappiin jääneitä joulupiparkakkuja, joiden mausteet sopivat porkkanakakkuun hyvin. Lisäksi voi halutessaan lisätä suuntuntumaa antamaan esimerkiksi manteli- tai pähkinärouhetta.

Aineet:

4 kananmunaa

2 dl öljyä

300-350 g hienoksi

raastettua porkkanaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1-2 dl piparkakun

murusia/mantelirouhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

1 tl kanelia

Kuorrute:

1 pkt tuorejuustoa

Reilu 1/2 pakettia

tomusokeria

+ vadelmahilloa

Tee näin:

 

1. Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste keskenään.

2. Lisää sokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.

3. Paista irtoporjavuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia, tai pellillä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

4. Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto ja tomusokeria sähkövatkaimella sekaisin. Kuorruta kakku ensin tuorejuustokuorruteella ja lisää vadelmahillo.