Ruoska vankisti asemiaan sarjan kärkipäässä – ”Olimme parempia”

0
Tatu Niekka (oik.) ja Miikka Tuomola juonivat Ruoskalle useita maalintekopaikkoja ottelussa SB Naantalia vastaan.

TURKU

19.2. Ruoska – SB Naantali 8–3

Liki kahden kuukauden mittaiseksi venynyt koronatauko salibandyn miesten 2. divisioonassa ei ole vaikuttanut ainakaan Paimion Ruoskan otteisiin. Joukkue on kaapinut tauon jälkeen kahdesta pelistä kaksi voittoa, ja on yhä tukevammin sarjassa toisena Nousiaisten Ryhdin jälkeen.

Viime lauantaina Ruoska nujersi kotikentällään Turun SB-Areenalla sarjan keskikastiin kuuluvan SB Naantalin selvin lukemin 8–3.

– Olimme parempia, mutta ehkä tulos hiukan imartelee meitä silti. Onnistuimme hyvin paikoistamme ja toisaalta puolustimme paljon vastustajan paikkoja pois, tuumi Ruoskan kapteeni Veikko Silvola .

Naantalia vastaan Ruoska tosiaan tuntui onnistuvan varsinkin kahdessa jälkimmäisessä erässä lähes kaikessa mitä yritti. Jos ensimmäinen erä meni vielä naantalilaisille 1–2, painoivat paimiolaiset reikäpallon ohi Naantali-vahti Jyri Koivusen peräti seitsemän kertaa. Samuel Salosen vartiomaan Ruoska-maaliin pallo ennätti samassa ajassa vain kahdesti.

Silvola itse viimeisteli yhden osuman rangaistuslaukauksesta, ja muita Ruoskan onnistujia tehotilastoissa olivat muun muassa kolme tehopistettä mieheen tehneet Tatu Niekka (1+2) ja Samuli Luoma (2+1) sekä kahdesti osunut Henri Murtonen .

– Saimme onnistumisia aika laajalla rintamalla tänään, mikä on tietysti hyvä asia ja auttoi matkalla voittoon, Silvola sanoi.

Yli 2 pistettä per ottelu


Ruoskan 11 ottelun saldona on kahdeksan voittoa ja 24 pistettä. Naantali-voitolla Ruoska venytti etumatkansa pudotuspeliviivan alle jo kuuteen pisteeseen, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä seitsemän ottelua. Koronatauon myötä runkosarjapelit jatkuvat nyt poikkeuksellisesti huhtikuulle asti.

– Hyvin ollaan pelattu ja nimenomaan joukkueena. Meillä on tasaiset kolme ketjua, eikä niinkään erottuvia yksilöitä. Se on johtanut hyviin tuloksiin.

– Tiukka rutistus on vielä edessä, mutta sählyn pelaaminen on kivaa ja sitä varten tässä on harjoiteltu. Ei haittaa ollenkaan, vaikka pelit jatkuvatkin pitkälle kevääseen tänä vuonna. Toivottavasti pääsemme pudotuspeleihin niin pelit jatkuvat entistä pidemmälle, Silvola hymyili.

Ruoskan pelit jatkuvat tulevana perjantaina vierasottelulla SBS Lieto 3:sta vastaan. Joukkueella on edessään kaikkiaan kolmen vierasottelun putki, ja seuraava kotipeli SB-Areenalla onkin edessä vasta 19. maaliskuuta, jolloin vierailulle saapuu Säkylän Karhukopla.