Sanna Vauranoja noussee hytehallituksen johtoon

0
Sanna Vauranoja Piikkiöstä keräsi ison äänisaaliin ja sai paikan aluevaltuustosta. Nyt hänestä leivotaan aluehallituksen palkkapuheenjohtajaa.

PAIKKAJAKO Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoryhmät pääsivät viime perjantaina sopuun puolueiden välisestä paikkajaosta. Sunnuntaina kokoomusryhmä nimesi aluehallituksen puheenjohtajaehdokkaakseen kaarinalaisen Sanna Vauranojan.

Vauranoja on 44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri ja lehtori Kaarinasta. Politiikassa hän on vaikuttanut kymmenen vuotta, erityisesti sote-puolen luottamustöissä.

– Minulla on iso intohimo sotepe-asioihin ja koen olevani vahvasti koko Varsinais-Suomen edustaja. Tehtävämme on järjestää toimivat palvelut jokaiselle varsinaissuomalaiselle ja turvata terve talous. Miten se tehdään, sitä me ryhdymme ratkomaan tiiviissä yhteistyössä aluevaltuutettujen, hallituksen ja viranhaltijoiden kanssa, kommentoi Vauranoja tiedotteessa.

Kokoomus ottaa siis johtaakseen aluehallituksen ja konsernijaoston. Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtajuus on keskustalla ja toinen SDP:llä. Aluehallituksessa on neljä paikkaa kokoomuksella, kolme SDP:llä sekä keskustalla, kaksi vasemmistoliitolla sekä yksi paikka perussuomalaisilla, vihreillä ja RKP:llä kullakin.

SDP johtaa puhetta valtuustossa. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät perussuomalaisille, vihreille ja vasemmistoliitolle.

Lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtajuus on menossa vasemmistoliitolle, työikäisten lautakunta kokoomukselle ja ikääntyneiden lautakunta keskustalle. Pelastuslautakunnan johtoon tulee SDP ja ruotsinkielisten palveluiden lautakuntaan RKP. Tarkastuslautakuntaa johtaa perussuomalaiset sekä Tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukuntaa kokoomus. Lisäksi vaikuttamiselimiin asetetaan muutamia poliittisia paikkoja. Vanhusneuvoston puheenjohtajuus on keskustalla, vammaisneuvoston vasemmistoliitolla ja monikulttuurisuusneuvosto SDP:llä.

Aluevaltuustoryhmien neuvotteluja jatketaan jälleen tulevana perjantaina.

– Valmistelut ensimmäistä aluevaltuuston kokousta varten etenevät nyt nopeasti ja aikataulut ovat kireitä. Se haastaa niin valmistelijoita kuin aluevaltuutettujakin, mutta kaikki ovat sitoutuneita yhteisen hyvinvointialueen rakentamiseen, neuvotteluiden varapuheenjohtaja Niina Alho (sd.) kertoo.

Luottamustehtävien jako puolueiden sisällä vaatii esimerkiksi demareilla ja keskustalla piirikokouksen päätökset, ja molempien kokoukset ovat näillä näkymin helmikuun viimeisellä viikolla.