Solinan korjaussuunnitelma valmistui

0
Peruskorjauksen johdosta uimahalli sulkee ovensa joksikin aikaa, mutta sen jälkeen on riemua luvassa uudistuneissa, turvallisissa tiloissa. Arkistokuva.

Paimion tekninen lautakunta on hyväksynyt uimahallin peruskorjauksen arkkitehtisuunnitelmat yksimielisesti. Uimahalli, kuntosali ja uimahallin tekninen tila peruskorjataan rakenteellisesti sekä LVIAS-tekniikan osalta. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin esteettömyys.

Tärkeimpiä muutoksia esteettömyyden parantamiseksi ovat liikuntaesteettömien wc-tilojen lisääminen ja saunojen muutos liikuntaesteettömäksi. Myös uimahallin sisääntulo kokee muutoksen, ja rappuhissi uusitaan.

Uima-altaisiin tehdään muutoksia, jotta käyttöä ja turvallisuutta saadaan parannettua.

Peruskorjauksen yhteydessä uimahallin lämpö, vesi, viemärit, sähkö ja automaatio uusitaan kokonaisuudessaan nykyaikaiseksi. Joiltakin osin tekniikan uusiminen palvelee myös koulua.

Muutoksissa on huomioitu nykyiset uimahallirakentamisen määräykset ja ohjeet. Paimion uimahallin peruskorjaus on kaupungin investointihankkeena vuosina 2022 ja 2023. Tämänhetkisen aikataulun mukaan peruskorjausurakka alkaa kuluvan vuoden kesäkuussa.

Uimahalli Solinan peruskorjauksen kokonaissuunnittelu kilpailutettiin keväällä 2021. Suunnittelijaksi valittiin turkulainen Arkkitehtitoimisto Ark’Aboa Oy. Rakennuttamis- ja valvontapalveluista vastaa EIKP Oy. LVI-töiden, rakennusautomaatiotöiden ja sähkötöiden valvojaksi on valittu Granlund Oy.