Soveltava futis tarjosi mahdollisuuden harrastaa

0
Fysioterapeutiksi Turun ammattikorkeakoulussa opiskeleva paimiolainen Henna Kaskela (oik.) on mukana vetämässä harjoituksia. Hänelle soveltavan futiksen tunneille osallistuminen on yksi osa opintojen suorittamista.

Paimio

Jokelan koulun liikuntasalissa on kuluvana talvena riittänyt sunnuntai-aamuisin niin iloisia lapsia kuin myös vanhempia. Erikoislapsille ja -nuorille suunnatut ja Peimari Unitedin yhdessä Paimion kaupungin kanssa järjestämät soveltavan jalkapallon tunnit ovat olleet tervetullut lisä paimiolaiseen liikuntatarjontaan.

– Tavallisesti tunneilla on ollut viitisen erikoislasta, joista yksi on siirtynyt jo mukaan seuran joukkuetoimintaan, Peimari Unitedin puheenjohtaja Olli Dahl kertoo.

Erikoislasten ja -nuorten soveltavista liikuntaharrastuksista on selvästi pulaa Paimiossa. Eikä tilanne ole juuri parempi Kaarinassakaan, ainakaan jos asiaa kysyy huoltajilta.

– Ei Paimiossa ole käytännössä mitään muuta kuin soveltava futis. Eikä vastaavaa oikein ole ollut tarjolla Kaarinassakaan, vaan liikuntaharrastusten perässä on pitänyt mennä Turkuun asti. Tästä on ollut todella iloa sekä lapsille että meille vanhemmille, kiittelee Aleksi-poikansa kanssa soveltavassa futiksessa käyvä Pekka Lenkker i.

Hauskanpito pääasianaSoveltavassa futiksessa pallo on toki mukana harjoituksissa, mutta pääasiassa on hauskanpito. Siitä muistuttaa tuntia vetävä portugalilainen Peimari Unitedin ammattivalmentaja Milene Ramos .

– Näillä tunneilla tärkeintä on, että jalkapallon kanssa on hauskaa. Ja välillä voidaan tehdä ilman palloakin, hän sanoo.

Hauskanpidon lisäksi tunneilta on voinut löytää myös uusia ystäviä. Konsta Tuunaiselle sunnuntai-aamuista on tullut viikon odotetuimpia hetkiä.

– Täällä näkee aina Aleksin, hän hihkaisee.

– Konsta on tykännyt soveltavasta futiksesta tosi paljon. Toivottavasti tunnit saavat jatkoa ja Paimion kaupunki kiinnittäisi muutenkin enemmän huomiota erikoislasten mahdollisuuksiin harrastaa, Konstan isosiskot Kristiina ja Miljaana Tuurainen miettivät.

Soveltavan futiksen tunnit ovat pyörineet Paimion kaupungin myöntävän avustuksen tukemana marraskuun alusta lähtien. Tunnit loppuvat tämän talven osalta helmikuuhun, mutta jatkoa saattaa olla luvassa.

– Avustuksista päätetään kevään ja alkukesän aikana, mutta ei jatko saa yksinomaan olla kiinni tuesta. Kyllä me koitamme löytää sellaisen ratkaisun, että soveltava futis jatkuisi Paimiossa mahdollisimman pian helmikuun jälkeen joka tapauksessa, Dahl lupaa.