Tiia-Mari ja Sari alkoivat kerätä apua Paimiossa

0
Tässä konkretisoituu halu auttaa. Eräs paimiolainen rouva pakkasi matkalaukkuun sata paria kutomiaan sukkia.

PAIMIO

– Sunnuntaina aloimme keskenään viestitellä ja keskustella, että mitä oikein voisimme tehdä. Oli niin ontto, levoton olo.

Näin kertoo Tiia-Maria Tiittanen , joka ystävänsä Sari Mäkiö n kanssa käynnisti keräyksen, jossa kootaan täällä Paimiossa kaikkea mahdollista tarviketta niille äideille ja lapsille, jotka ovat jo matkalla turvaan Suomeen. Maanantaina Tiia-Mari kertoo liikuttuneena miten huima vastaanotto keräyksellä on Paimiossa ollut.

– Meillä alkaa kerrostalokaksio olla täynnä kaikenlaista apua. Itkettää ja sydän on täynnä siitä, miten suurta solidaarisuutta nyt osoitetaan.

Sunnuntaina Tiia-Mari ja Sari saivat somessa kertomalleen avustusajatukselle konkreettista pohjaa, kun he saivat yhteyden lähistöllä asuvaan Yuliia Kolesnicenkoon , ja hänen kauttaan tietoa siitä, millaista apua tarvitaan. Listalla oli kaikenikäisten vaateavun lisäksi laajasti niin hygienia- kuin ruokatarvikkeitakin.

– Sieltä tulevilla ihmisillä ei ole kuin vaatteet päällä. Olemme listanneet heidän akuuteimpia tarpeita, ja moni on jo ilmoittanut mitä toimittaa ja on jo tuonutkin, kertoo Tiia-Mari esitellessään heille jo toimitettuja avustuksia.

Avun organisoinnissa ja konkretisoinnissä edetään nyt tunti ja päivä kerrallaan. Tiia-Mari kertoo, että hänellä osuu onneksi ylityövapaita tälle viikolle ja lähipäivinä he pääsevät Sarin kanssa paitsi lajittelemaan ja laittamaan jo tulleita apuja eteenpäin, myös kehittämään avustusten organisointia pidemmällä tähtäimellä.

– Olemme jo saaneet tietoa varastotiloista joihin tavaraa voidaan kerätä, meille tarjottiin esimerkiksi lämmintä autotallitilaa, jonne voi tavaraa viedä ympäri vuorokauden. Organisoimme tätä lisää ja koetamme tehdä parhaamme.

Avustustarvikkeita menee siis heille, jotka tulevat Suomeen, mutta jo nyt on tiedossa, että tarvikkeita voidaan välittää myös niihin kuljetuksiin, joilla haetaan ihmisiä Puolan rajalta Suomeen. Siellä rajalla on tarvetta mm. yöpymistarvikkeille, taskulampuille, pattereille, varavirtalähteille, kertakäyttöastioille, lääkintätarvikkeille ja myös ruualle.