Keskiviikkotrilleri päättyi Hakan niukkaan voittoon – Ratkaisua haetaan lauantaina Huittisista

0
Hakan Sakari Salminen kunnostautui tekemällä kaksi maalia pudotuspelien avausottelussa Lauttakylän Lujaa vastaan.

Paimio

Haka Hockey aloitti pudotuspeliottelunsa jääkiekon 2. divisioonassa niukalla, mutta äärimmäisen tärkeällä 5–4-voitolla Lauttakylän Lujasta. Keskiviikon myöhäisillassa Paimiossa pelattu ottelu eteni alusta loppuun tasaväkisenä, joskaan Haka ei missään vaiheessa ollut tappioasemassa.

Ensimmäisessä erässä vihreäpaidat menivät johtoon Sakari Salmisen osumalla, ja toisen erän alussa Aleksi Sillanpää kasvatti johtoa Haka-paitaan paluun tehneen Lasse Lintulan ja Atte Virtaniemen syötöstä.

Huittislainen Luja kuitenkin kampesi erän edetessä tasoihin asti Kalle Mahlamäen ja Matthew Punturerin maaleilla. Komeasti 2. divisioonatasolle paluun tehnyt Lintula vei Hakan kuitenkin jälleen johtoon vain muutamaa sekuntia ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä maaleja tehtiin jälleen vuorotahtiin, ja myöhäisillan trilleri päättyi lopulta lukemiin 5–4 Hakan eduksi. Hakan neljännestä ja viidennestä maalista vastasivat Salminen ja Virtaniemi.

Viikonloppuna ratkeaa


Ottelun tasaväkisyys näkyi myös maalivahtien torjunnoissa: Hakan Joni Järvenpää kirjautti itselleen yhteensä 30 koppia, kun virkaveli Janne Rantaniitty toisessa kenttäpäädyssä ehti kiekon eteen 34 kertaa. Hakan parhaat pistemiehet pudotuspelien avausottelussa olivat Salminen (2+0), Sillanpää (1+1), Lintula (1+1) ja Iikka Kylén (0+2).

Vaikka ottelu oli tapahtumien valossa varsinainen playoff-trilleri, ei OP-Areenan lehtereille peliä saapunut seuraamaan kuin 37 katsojaa. Suurin syy vähäiseen katsojamäärään lienee pelin alkamisajassa, joka oli kello 20.20.

Oletettavaa on, että kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat lauantaina kello 16 alkaen Huittisissa, on myös katsomossa enemmän tungosta. Mikäli Lluja voittaa toisen ottelun kotonaan, siirtyy ratkaisu pelattavaksi Paimioon sunnuntaiksi, jolloin pelin alkamisaika on jälleen perheystävällinen kello 16.