Koronan koettelema PKS latoi ”kaikki tiskiin”ja pelaa ensi kaudellakin II-divisioonaa

0
PKS:llä ja Eemeli Tenholla (vas.) oli lopulta ihan hyvä kiekkoviikonloppu. Arkistokuva.

PAIMIO

Paimion Kiekkoseura PKS terävöitti otettaan ratkaisevilla hetkillä jääkiekon II-divisioonaan runkosarjan päättyessä. Kahdesta viimeisestä ottelusta kummastakin kolmen pisteen voitto ja sitä kautta säilyminen nykyisellä sarjatasolla ilman karsintoja.

– Kausi oli osaltamme ailahteleva, mutta siinä oli myös paljon hyvää. Ja loppua kohden parannettiin. kommentoi PKS-valmentaja Pekka Raunio , joka viime lauantain LuKi-pelissä joutui pitkän toipilaslistan vuoksi vetämään itsekin luistimet jalkaan.

– Joukkueeseen iski korona hiukan viiveellä, ja kun muitakin terveysongelmia oli, niin ihan rippeillä mentiin kauden viimeiset erät. Mutta pojat hoitivat homman kotiin hienosti, ja ensi syksynä ollaan taas yhden kauden verran kokeneempia ja parempia.

PKS:n tärkeän voiton takuumiehinä häärivät lauantaina kakkoskentän laitahyökkääjä Eemeli Tenho hirmutehoin (4+1) sekä PKS:n ykkösvitja Marko Mäkinen (0+2), Benjamin Roozbehan (1+2) ja Tuomas Alava (1+2) pakkeinaan Aleksi Rantala (1+1) ja Matias Lämsä . Kertaalleen kotijoukkueen pelaajista osui myös Eetu Uusitalo .

Eemeli Tenhon vire oli joulutauon jälkeen sitä luokkaa, että hän kiri lopulta runkosarjan pistepörssin viidennelle sijalle 16 maalilla ja 19 syötöllä.

Paljon pekkaa pahempi ei ollut Benjamin Roozbehan, joka osui kauden mittaan 19 kertaa ja antoi 14 maalisyöttöä.

Viime lauantain LuKi-ottelun kohdalla kannattaa mainita myös PKS-maalivahdin Lasse Lehdon mainio ilta ja hyvä torjuntaprosentti 92,54.

Lauantain ottelu oli kaiken aikaa kohtalaisen hyvin PKS:n hallinnassa, jos kohta Lehto joutuikin torjuntatoimiin hieman useammin kuin vierasjoukkueen Joose Juuti . Lehdolle ottelussa peräti 62 torjuntaa.

PKS ei kuitenkaan ollut ottelun kuluessa kertaakaan tappioasemassa.