Paimio tukee Ukrainaa yli eurolla per asukas

0

PAIMIO

Paimion kaupunki ei vain valmistaudu tukemaan vaan on jo tehnyt toisena varsinaissuomalaisena kaupunkina päätöksen lähettää tukea Ukrainaan. Viime keskiviikkona kaupunginhallitus päätti yksimielisesti antaa Ukrainalle 15 000 euroa rahallista tukeam ja valtuutti kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan hoitamaan lahjoituksen tekemisen. Summa on siis reilusti toista euroa per asukas.

Tämän lisäksi kaupunginhallitus keskusteli pitkään miten Paimion kaupunki voi auttaa ja tukea Paimioon tulevia ukrainalaisia ja millaisia majoitusvaihtoehtoja Paimiosta löytyy.

– Kaupunki on ollut yhteydessä sellaisiin tahoihin, joilla on mahdollisuus tarjota majoitustilaa pakolaisille ja olemme sopineet, että nämä puolestaan ovat yhteydessä SPR:n Varsinais-Suomen piiriin, ja sitä kautta Migriin, jotka näitä asioita koordinoivat, sanoo kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki .

Hän täydentää, että kyseisiä tahoja ovat Paimion Parantola Säätiö sekä esimerkiksi Esperi Care Oy, joka omistaa vanhan vanhainkodin kiinteistön. Myös Paimion Palvelukeskussäätiöllä on joitakin asuntoja, joiden käyttöä selvitetään.

Paimioon on jo saapunut joitakin ukrainalaisia, ja nämä ja mahdolliset muutkin tulevat tarvitsemaan kaupungin palveluja, kuten päivähoitoa ja opetusta. Myös näiden järjestämisen osalta kaupungissa on työt käynnissä.