PiPS teki Ykkösessä sen, mitä lupasi – “Kevätkausi pelattiin sitten jo ihan tosissaan”

0
PiPSin Amalia Aarnio (vas.) ja Iines Fager aiheuttivat juonikkuudellaan hankaluuksia Lauttakylän Lujan maalille Futsal-Ykkösen kauden päätösottelussa Piikkiön liikuntahallissa. Ensi kaudeksi joukkue siirtynee pelaamaan ottelunsa uuteen Kaarinan palloiluhalliin.

Piikkiö

Piikkiön Palloseuran naisten edustusjoukkue teki sen, minkä syksyllä ennen kauden alkua ennusti: nousijajoukkue totutteli futsalin Ykkösen vauhtiin jouluun asti, ja sen jälkeen oli yksi sarjan parhaista joukkueista. Kun ottaa huomioon, että ryhmä on parissa vuodessa kivunnut alueellisesta Kolmosesta valtakunnalliseen Ykköseen, on kehitystahti ollut huima.

Siitä huolimatta vatsa ei ole Piikkiössä vielä suinkaan täysi.

– Joukkueessa on sellainen henki päällä, että tämä oli nyt treenikausi. Ensi kaudella aloitetaan vähän aikaisemmin harjoittelu, olemme vähän viisaampia ja tiedämme, minkälainen sarja Ykkönen tasoltaan on. Kevätkausi näytti sen, mihin pystymme. Ensi kaudella tämä taso on minimilähtökohta, miettivät joukkuetta valmentaneet Pasi Tölkkö ja Henri Laine .

PiPS keräsi kauden 18 ottelusta lopulta 27 pistettä. Ensimmäiseltä yhdeksän ottelun kierrokselta taskuun jäi vain kuusi pistettä, kun taas jälkimmäiseltä puolikkaalta tili karttui 21 pisteellä ja seitsemällä voitolla.

Jos alkukauden PiPS pelasi putoamista vastaan, oli ryhmä jo toisella puolikkaalla selkeästi sarjan kärkikolmikon tasolla.

– Tällaista kautta odotettiinkin. Ensimmäinen kierros meni vähän harjoitellessa ja kevätkausi pelattiin sitten jo ihan tosissaan, sanoo kaikissa otteluissa kauden aikana huhkinut Amalia Aarnio .

– Aktiivisella harjoittelulla on tietysti oma osuutensa. Olemme treenanneet kahdesti viikossa isolla porukalla koko kauden ajan, joten pelin kehittyminen on luonnollista, Jenna Löytöläinen jatkaa.

Voitto päätti kaudenKauden viimeisessä ottelussaan Piikkiön Liikuntahallissa PiPS kukisti tiukan 40-minuuttisen päätteeksi Huittisista saapuneen Lauttakylän Lujan lukemin 3–2. Lujalle niukka tappio merkitsi putoamista Kakkoseen, ja PiPSille voitto sinetöi sarjassa kuudennen sijan.

– Luja prässäsi aika ylhäältä ja eri tavalla, mitä suurin osa sarjan joukkueista. Se pääsi vähän yllättämään meidät toisella puoliajalla, mutta onneksi saimme pidettyä johdon loppuun asti. Alkukaudella moni tällainen peli kääntyi vielä meitä vastaan, joten kai tässä on kehitystä kauden aikana tullut myös siinä, miten käsittelemme johtoasemaa, tuumi Aarnio.

Lujaa vastaan kahdesta PiPSin maalista vastasi kesken kauden mukaan joukkueeseen liittynyt kokenut Terhi Ristolainen . Hänen ja myöskin kesken kauden joukkueeseen liittyneen Helinä Kuisman vaikutus kauden nousukiitoon on ollut tärkeä.

– Kauteen voi olla tosi tyytyväinen. Pelaaminen kehittyi kauden aikana, mutta iso merkitys oli myös sillä, että saimme kauden puolivälissä mukaan Kuisman ja Ristolaisen. He auttoivat kokemuksellaan meitä paljon kauden jälkipuoliskon peleissä, sanoo Henri Laine.

Hän laskee, että joukkueen riveissä on nähty kauden aikana peräti 20 eri pelaajaa.

– Olemme kierrättäneet läpi kauden todella isoa pelaajarinkiä. Aito kilpailutilanne on vienyt pelaajia treeneissä koko ajan eteenpäin, Laine iloitsee.

Palloiluhalliin ensi kaudeksiNäillä näkymin PiPSin pelit Ykkösessä jatkuvat ensi kaudella uudella Kaarinan palloiluhallissa. Itse asiassa joukkueella olisi ollut mahdollisuus päästä uuteen halliin jo viimeisiin otteluihin, mutta siirto kariutui maalien puutteeseen.

– Olisi pelattu jo viimeiset pari peliä siellä, mutta hallista puuttuivat vielä maalit. No joka tapauksessa tavoitteena on, että pelaamme ensi kaudella siellä. Onhan se ihan fakta, että ahdas liikuntahalli on vaarallinen pelaajille, Laine sanoo.

Pelaajistossakaan liikuntahalli ei ole niin rakas pelipaikka, etteikö siitä voisi luopua.

– Ei sentään. Onhan täällä vaarallista pelata, kun kentän rajoista metrin päässä on betonipylväitä pystyssä. Onneksi mitään vakavampaa ei ole sattunut, miettii Löytöläinen.

Valmennuksella riittää uskoa siihen, että PiPSillä on eväät tulevaisuudessa haastaa jopa liigajoukkueita.

– Meillä on puolet joukkueesta sillä tasolla, että sen voisi heittää pelaamaan vaikka pääsarjatason joukkuetta vastaan. Mutta tavoite on siinä, että saamme myös toisesta puoliskosta kehitettyä sellaisen, joka pärjää samalla tasolla. Se on meidän suurin haasteemme syksyn ja ensi kauden aikana, alleviivaa Pasi Tölkkö.