Talvista ulkoilua Karunan Kalliorannassa

0

SAUVO, PAIMIO Peetu Pelkonen, Taina Tukia

Karunan Urheilijat järjesti sunnuntaina Sauvon Karunassa lapsiperheille suunnatun ulkoilutapahtuman, eräänlaisen laskiaisriehan. Tapahtuma toteutettiin Karunan Kalliorannassa jo kuudennen kerran.

Tänä vuonna ohjelmassa oli makkaranpaistoa laavulla, hiihtoa, pullaa, kahvia ja saunomista sekä erityisesti lasten keskuudessa suosittua moottorikelkka- ja mönkijäajelua. Avantokin oli käytettävissä. Keli tapahtumaan oli mitä otollisin, ja luntakin oli onneksi riittävästi.

Tänä vuonna tapahtuma sijoittui sääolojen takia laskiaisen lähelle, joten totta kai tarjolla oli myös laskiaispullaa.

– Idea tapahtumaan lähti jokunen vuosi sitten siitä, kun olin Turussa töissä ja ainoat paikat, missä oli lunta, olivat jäähallien pihat. Toin lunta kotiin kuorma kerrallaan, ja rakennettiin pulkkamäki. Tästä syntyi sitten ensimmäinen ulkoilutapahtuma, valottaa tapahtuman taustoja Karunan urheilijoiden puheenjohtaja Pekka Virtanen.

Virtasen mukaan tapahtuman ohjelma on vaihdellut vuosien varrella kelin mukaan, mutta aina on ollut saunomista ja ruokaa.

Joinakin vuosina tapahtumassa on ollut myös ahkio, jota on pyöritetty kaivinkoneen avulla. Se on ollut ikään kuin moottorisoitu napakelkka.

– Tänä vuonna lunta oli niin paljon, että saatiin tapahtumaan myös moottorikelkka. Emme joutuneet edes tuomaan lunta mistään muualta, niin kuin useimpina aikaisempina vuosina, kertoo Virtanen.

Tapahtumassa on puheenjohtajan mukaan ollut aina paljon osallistujia. Tänä vuonna väkeä oli kuitenkin erityisen paljon.

– Tuli hyvä mieli, kun porukkaa saapui paikalle, ja onnistuimme taas, toteaa Virtanen hymysuin.

Porukkaa oli siis jopa enemmän kuin osattiin odottaa.

Meri Kouvonen osallistui tapahtumaan perheensä kanssa.

– Itselle mukavinta on ollut hiihtäminen, lapsille mönkkäri- ja moottorikelkka-ajelut, hän sanoo.

– Tarkoitus olisi vielä mennä saunaan. Viime aikoina tapahtumia on pystytty järjestämään todella vähän, joten tällainen ulkoilutapahtuma on todella mukavaa aktiviteettia koko perheelle.

Sukselassa järjestettiin sunnuntaina perinteinen Sukselan kyläyhdistyksen järjestämä Immaisin hiihto. Kyläyhdistys päätti vaihtelevien säiden vuoksi järjestää perinteisen laturetken nopealla aikataululla hiihtolomaviikon päätteeksi, ja teki sitten ladun talkoovoimin muutamassa päivässä.

Latua oli tällä kertaa hiihdettävänä kahdeksan kilometriä, sillä metsäisillä osuuksilla lumen määrä oli vähäinen, ja aukeilla aurinko sulatti ladut jo paikoin hyvinkin loskaisiksi. Järjestäjät kertoivatkin, että latu saatiin valmiiksi vasta sunnuntaiaamuna.

– Vielä perjantaiaamuna olin varma, että Immaisin hiihto peruuntuu jälleen lumen puutteen takia. Sitten 3-4 cm:n uusi lumi pelasti tilanteen, kertoo Sauli Immaisi.

Liekö sitten hiihtolomaviikko ja plussan puolelle kääntyneet lämpöasteet vaikuttaneet, mutta laturetken kiersi tällä kertaa vain satakunta hiihtäjää, joille kuitenkin tuttuun tapaan kyläyhdistys tarjosi päätteeksi mehut ja mitalit.