Tartuntoja paljon, rokotukset jatkuvat

0

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Uusien ja virallisesti todettujen koronatartuntojen määrä viime päivinä ja viikkoina on tälläkin seudulla korkea. Maanantaina THL:n tilastojen mukaan Paimioon kirjattiin 33 uutta tartuntaa, Sauvoon kuusi ja Kaarinaan 129. Todellisuudessa tautia sairastetaan laajemmin, sillä monien tauti todetaan vain kotitestillä.

Viime viikolla Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymässäkin aloitettiin Nuvaxovid-rokotteen antaminen. Kyseisessä rokotteessa vaikuttavana aineena on koronaviruksen pintaproteiini eli piikkiproteiini. Rokote ei sisällä eläviä taudin aiheuttajaviruksia.

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille ja sitä suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa aiemmin käytössä olleita mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Ajan rokotukselle voi edelleen varata sähköisesti osoitteesta Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi) tai puhelimitse p. 02 474 6400 arkisin kello 8-15.30. Ensimmäiset vapaat ajat tälle rokotukselle ovat ensi viikolle.