Ylioppilaskirjoitukset päättyvät ja torstaina on penkkarit

0

Ylioppilaskirjoitukset päättyvät keskiviikkona viimeisenä kevään koepäivänä ja helmikuulta siirretyt penkinpainajaiset ovat vuorossa torstaina.

Perinteisesti Paimion lukiossa on penkkaripäivänä pukeuduttu aamulla kansallispukuihin, ja ne on vasta myöhemmin vaihdettu karnevaaliasuihin, mutta nyt kansallispukuvaihe jää pois, kun ohjelmakin on hieman erilainen, kertoo rehtori Olli-Pekka Lehtonen .

Eli hupiasut ylle ja sitten tuttuun tapaan abit kannetaan ulos koulusta. Kantaminen aloitetaan lukion takapihalla puoliltapäivin ja kello 12.30 on aikataulutettu autojen lähtö ajelulle kohti Vistan koulua.

– Vistan koululla penkkariautot pysähtyvät ensin hetkeksi yläpihan parkkipaikalle ja jatkavat siitä matkaansa opintotietä pitkin Vistan alatalon parkkipaikalle, jossa on pienimmät oppilaat. Täältä matka jatkuu edelleen Kriivarin koululle sekä sieltä Hanhijoen koululle, ja takaisin lukiolle.

– Sauvolaiset abiturientit ovat tervetulleita juhlimaan perinteisesti lukion päättymistä Sauvon koulukeskukseen klo 10.30-11 välillä

– Jokelan koulun 1.-4.lk:ien oppilaat odottelevat abien karkkisadetta sekä juhlintaa Jokelan koulun pihalla klo 11.30

– Jokelan koulun 5.-6 luokkien oppilaat sekä lukion väki odottelevat abien kauniita lauluja ja muuta juhlintaa lukion ruokasalissa klo 11.45, aikatauluttaa Lehtonen.