Kukkafocacciaaja suklaacroissanteja

0
Koristele focaccia keväiseksi erilaisilla kasviksilla.

Vappupiknikin riittoisa keskipiste on kukkakedoksi koristeltu focaccia, eli italialaistyyppinen paksu vaalea vehnäleipä. Laita focacciataikina jääkaappiin kohoamaan jo päivää ennen leipomista, niin saat erityisen ilmavan leivän. Leipää voi tarjota sellaisenaan tai voin tai peston kanssa.

Kun panostaa yhteen tuotteeseen, voi muiden piknikeväiden kanssa sitten vähän oikoakin ja hyödyntää niissä kaupan valmiita taikinoita.

Kukkafocaccia



Aineet:

7 dl vettä

1 tl sokeria tai hunajaa

12 dl vehnäjauhoja

1,5 pussillista kuivahiivaa

(n. 6 tl)

3 tl suolaa

Oliiviöljyä

Karkeaa suolaa

Koristeeksi:

Pestoa, sipulia, paprikaa, oliiveja, kirsikkatomaattia sekä muita kasviksia oman maun mukaan.

Tee näin:

1. Lämmitä vesi kädenlämpöistä hiukan kuumemmaksi, noin 42-asteiseksi.

2. Sekoita veteen sokeri, suola, jauhot ja kuivahiiva. Sekoita kunnolla, mutta vaivaamista ei tarvita. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja laita löysä taikina kohoamaan vuokaan, jääkaappiin yön ylitse. Huomaa, että taikina kohoaa ainakin kaksinkertaiseksi, joten valitse suuri vuoka, ettei taikina kohoa pitkin jääkaappia.

3. Ota taikina kohoamaan huoneenlämpöön vielä noin tunniksi. Tämän jälkeen kääntele taikinaa öljytyillä sormilla.

4. Valitse astia, jossa paistat focaccian. Taikinasta riittää ohuempaan leipään pellilliseksi tai pienempään (30x40cm) vuokaan paksummaksi leiväksi. Voit paistaa leivän myös kahdessa tai kolmessa pienemmässä vuoassa. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja levitä taikina siihen. Painele öljytyillä sormilla taikinaan koloja ja anna kohota liinan alla vielä vähintään tunnin ajan.

5. Pilko kasviksista ruohoa ja kukkasia muistuttavia kuvioita ja sommittele ne valmiiksi leikkuulaudalle.

6. Öljyä leivän pinta kokonaan oliiviöljyllä. Voitele kukkakedon alareuna vihreällä pestolla ja asettele kasvikset haluamallasi tavalla. Ripottele pinnalle vielä karkeaa suolaa.

7. Paista leipää 225-asteisessa uunissa, keskitasoa hiukan alemmalla tasolla noin 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes leivän pinta on saanut väriä. 

Pitsakierteet



Aineet:

Valmis rullana myytävä pitsataikina

Kinkkua tai muuta haluamaasi täytettä

Juustoraastetta 

Muffinivuokia

Tee näin:

1. Avaa taikinarulla ja kauli sitä ohuemmaksi pitkältä sivulta.

2. Levitä taikinan päälle pakkauksen mukana tullut tomaattikastike sekä muut täytteet ja rullaa.

3. Leikkaa rullasta noin 2cm paksuisia kiekkoja ja aseta ne muffinivuokiin. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Suklaacroissantit



Aineet:

Valmis croissantitaikina tölkissä

Nutellaa tai suklaapatukka

Tee näin:

1. Avaa taikinatölkki ja leikkaa taikinapalat pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Levitä taikinapalojen keskelle nutellaa tai vaihtoehtoisesti aseta 1-2 suklaapalaa taikinan keskelle. Rullaa kierteiksi.

3. Paista pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Pienet

hedelmäsalaatit



Aineet:

Viinirypäleitä

Omenalohkoja

Mustikkaa

Kiiviä

Kuplamehua

Tee näin:

1. Pilko hedelmät ja pakkaa ne omiin pakasterasioihin piknikiä varten.

2. Piknikillä kasaa hedelmät kerroksittain läpinäkyviin mukeihin.

3. Syö sellaisenaan tai kaada halutessasi päälle kuplamehua raikkaaksi hedelmäbooliksi.