Liikenne Paimiontiellä katkeaa äitienpäivän jälkeen maanantaina

0
Uusi Pakurlan silta korvaa nykyisen vuonna 1970 valmistuneen huonokuntoisen ja tulopenkereiden pohjanvahvistuksen osalta puutteellisen sillan.

PAIMIO

Paimionjoen ylittävän Pakurlan sillan uusimiseen liittyvät työt ovat edenneet talven ja kevään kuluessa suunnitelmien mukaisesti. Liikenteen katkaisu sillalla tulee tapahtumaan aikaisempiin kaavailuihin nähden jopa hieman etuajassa – tällä tietoa äitienpäivän jälkeisenä maanantaina 9. toukokuuta.

Katkoksen pituus tulee olemaan noin neljä kuukautta. Se on pitkä aika ottaen huomioon, että siltatyömaa sijaitsee Paimion läntisellä sisääntuloväylällä, aivan keskustaajaman kupeessa.

Katkos ei koske kevyttä liikennettä, jolle pystytään järjestämään väliaikainen kulkuyhteys työmaan läpi koko urakan ajan.

– Ajoneuvoliikenteen katkaisu on välttämätön toimenpide, koska uuden sillan pengerlaatat ja maatuet tarvitsevat tilaa myös nykyisen tielinjauksen puolelta, kertoo siltahanketta urakoivan Destia Oy:n vastaava työnjohtaja Jere Kärkkäinen .

– Myös stabilointitöitä joudutaan tekemään laajalla alueella.

Uusi silta valmistuu nykyiseen siltaan nähden muutamia kymmeniä metrejä etelämmäksi. Uudessa sillassa hyötyleveys kasvaa 13 metriin. Vanhan purkutuomion saaneen sillan leveys on 10,5 metriä.

Liikenteen katkaiseminen Pakurlan sillalla vaikuttaa luonnollisesti myös bussireitteihin. Tarkempaa tietoa on toivottavasti luvassa lähiaikoina.

Jo entuudestaankin osa Turun suunnan busseista on saapunut Paimion keskustaajamaan Valkojantien kautta.

Rakennustyöt Paimionjoen siltatyömaalla kestävät loppuvuoteen 2023 saakka.