Nukketeatteri tutuksi sauvolaislapsille– ”Halutaan edistää lasten lukutaitoa”

0
Kuinka moni on tehnyt itse nukketeatteria? Timo Väntsi kysyy ja saa monen eskarilaisen käden nousemaan.

SAUVO

On käsinukkeja, pöytänukkeja, sauvanukkeja, paperiteatteria, varjoteatteria ja vielä marionetteja. Näiden kaikkien toimintaan ja nukkien valmistamiseen pääsivät tutustumaan sauvolaisten eskareiden Puput-ryhmä torstaina Sauvon kirjastossa. Nukketeatterin saloja lapsille esitteli tietenkin paikallinen nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi.

Aiemmin aamupäivällä nukketeatteriin tutustumassa olivat käyneet jo toinen eskariryhmä ja lisää lapsia oli tulossa kirjastoon nukketeatterioppiin vielä myöhemmin samana päivänä sekä parina tulevana huhtikuisena arkipäivänä.

– Kaikki sauvolaiset eskarit sekä 1.–3.-luokkalaiset käyvät täällä. Nukketeatteriopastukset kuuluvat hankkeeseen, jolla halutaan edistää lasten lukutaitoa. Samalla esitellään lapsille kirjaston toimintaa ja avarretaan käsitystä siitä, mitä kaikkea kirjastot voivat pitää sisällään, Sauvon kirjastonjohtaja Päivi Inkinen  kertoo.