PaiHa etsii vielä viimeisiä puuttuvia palasia – “Totuus on, että etsimme vielä muutamaa vahvistusta ryhmään lisää”

0
Fredrik Kuokkanen (vas.) on tehnyt talven aikana hartiavoimin töitä, jotta PaiHalla on riittävän leveä pelaajarinki myös alkavalla Kolmosen kaudella. Joukkueen nuorta paikallista osaamista edustavat Severi Seikkula ja Aaro Hällfors, ja Jean Da Silva (oik.) puolestaan tuo brasilialaista juonikkuutta keskikentälle.

Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen tilanne näytti viime syksynä paremmalta kuin vuosiin: joukkue oli saanut vuosia ammattilaisena ulkomailla ja Suomen kentillä kiertäneen oman kasvattinsa, Mika Ojalan takaisin keskikentän kapellimestariksi ja Ojalan ympärillä pelannut nuori joukkue kehittyi silmissä Nelosen kauden aikana. Lopputuloksena oli selvä sarjavoitto ja siten sarjanousu takaisin Kolmosen tasolle.

Ojala siirtyi kuitenkin marraskuussa valmennustyön perässä Seinäjoelle SJK:n väreihin ja myös osa nuorista viime kaudella läpimurtonsa tehneistä pelaajista on talven aikana ripustanut syystä tai toisesta nappulakengät naulaan – ainakin toistaiseksi.

– Viime kaudella ajatuksena oli rakentaa heti sellainen joukkue, joka pärjäisi myös Kolmosen tasolla. Se onnistui ja olimme Nelosessa osassa peleistä todella hallitseva joukkue. Nyt tilanne on erilainen, sillä menetimme monta tärkeää pelaajaa talven aikana ja totuus on, että etsimme vielä muutamaa vahvistusta ryhmään lisää, Hakan päävalmentaja Petar Obradovic kertoo.

PaiHan joukkue lähtee siis kauteen nuorten omien paimiolaiskasvattien voimin, joiden panosta ryydittävät kokeneet nimet kuten puolustajat Fredrik Kuokkanen ja Miikka Länsimies sekä keskikentälle parin vuoden tauon jälkeen paluun tekevä brasilialainen Carlos Da Silva.

Edellisellä visiitillään PaiHassa kaudella 2019 Da Silva esiintyi yhdeksässä Kolmosen ottelussa tehden yhden maalin.

– Halusin ennen kaikkea takaisin PaiHaan. Täällä on paljon tuttuja ja henki joukkueessa on hyvä. Totta kai pyrin auttamaan nuorta joukkuetta mahdollisimman paljon kauden aikana, Da Silva kertoo.

Nuoria omia kasvatteja vihreässä paidassa edustavat muun muassa Severi Seikkula ja Aaro Hällfors. He toivovat saavansa mahdollisimman paljon minuutteja Kolmosen tasolla.

– Voi olla, että vastuu hieman muuttuu Neloseen verrattuna kuten myös joukkueen pelitapakin. Prässitaso laskee varmasti hiukan, sillä puolustamisen merkitys korostuu entisestään kovempia vastuksia vastaan, Hällfors miettii.

Yhteistyötä Wolvesin kanssa

PaiHan nuorille pelaajille aukeaa tulevaksi kaudeksi myös yllättävä mahdollisuus kerätä minuutteja ja kokemusta Nelosen tasolta. Asia varmistui, kun Nelosen SC Wolves ja PaiHa tekivät farmiyhteistyösopimuksen keväällä.

– On selvää, että tarvitsemme tukea ja Wolvesilla on useampi hyvä ja kokenut Kolmosen tasollakin meritoitunut pelaaja riveissään. Tarkoituksena on saada tukea kokoonpanoon sieltä ja toisaalta tarjota meidän nuorille pelaajille vastineeksi lisäkokemusta Nelosen tasolla miesten peleistä, Obradovic selventää.

Wolvesia edustava ja yhteistyösopimuksen allekirjoittanut Henri Filatoff uskoo, että yhteistyö hyödyntää kumpaakin osapuolta.

– Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat ehkä hieman kapeita sarjaan, joten tällaisella yhteistyöllä varmistetaan, että meillä on kilpailukykyinen joukkue aina kentällä. Keskustelut avattiin jo syksyllä, mutta sopimus vaati hieman työstämistä talven aikana ennen kuin olimme valmiita allekirjoittamaan sen, Filatoff kertoo.

Sarja-avaus kertoo jo paljon

Paiha avaa sarjakautensa kotipelillä torstaina FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan. Vierasjoukkue on parhaimpina Kolmosen kausinaan pelannut jopa noususta Kakkoseen, mutta esimerkiksi viime kaudella sinimustat värit jämähtivät alempaan loppusarjaan.

Obradovic uskoo, että Inter antaa heti hyvän kuvan siitä, missä myös PaiHa menee alkavalla Kolmosen kaudella.

– On selvää, että koska kevät on ollut niin rikkonainen ja etsimme vielä viimeisiä palasia joukkueeseen, ei pelimme ole vielä täysin valmista vielä ensimmäisissä otteluissa. Tavoite on kehittää pelaamista alkukauden aikana, jotta viimeistään kesäkuusta alkaen olisimme sillä tasolla, jota tavoittelemme, Obradovic muotoilee.

Vaikka palaset eivät vielä täysin paikallaan olekaan, lupaa kokenut puolustuspään johtohahmo Miikka Länsimies , etteivät vastustajat pääse alkukaudenkaan aikana helpolla ainakaan Soikan kotipeleissä.

– Kotipeleissä pitää lähteä siitä, että olemme hankala vastus kenelle tahansa sarjan joukkueista. Ja sen voin myös luvata. Uskon, että alkukauden hankaluudet ovat vain yhdistäneet joukkuetta ja pääsemme yllättämään monet kauden aikana, Länsimies miettii.

PaiHan kauden avauspeli torstaina KHT Soikalla FC Inter 2:sta vastaan kello 19 alkaen