PaiHan jalkapallonaiset osallistuvat kahteen sarjaan

0

Paimio

Ensimmäistä kertaa Paimion Hakan historiassa seuralla on kaksi naisten joukkuetta: edustus ja akatemia. Lisäksi 8 vs. 8 -sarjassa pelaa seuran kolmas naisten joukkue, PaiHa Ladies. Alkavalla kaudella Hakan edustus pelaa naisten Kolmosessa ja akatemia aloittaa toimintansa naisten Nelosessa.

Käytännössä kahdesta erillisestä joukkueesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan noin 30 pelaajan ryhmä harjoittelee ja pelaa yhdessä Kari Löytösen , Sami Haltian ja Niko Hörkön komennuksessa.

Akatemian kausi alkaa tulevana lauantaina kotiottelulla ahvenanmaalaista Jomala IK:ta vastaan KHT Soikalla. Yhteensä naisten Nelosen lännen lohkossa on mukana 12 joukkuetta ja sarja pelataan kaksinkertaisena.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Harjoitusotteluita olisi voinut olla enemmänkin, mutta onneksi pelaajamäärämme on mahdollistanut pelaamisen myös oman joukkueen kesken, Löytönen toteaa.

Naisten edustusjoukkueen kausi alkaa vasta kuun lopulla, kun lauantaina 23. huhtikuuta Paimioon reissaa niin ikään Ahvenanmaalta IFK Mariehamn. Naisten Kolmonen pelataan myös kaksinkertaisena sarjana. Lännen lohkossa joukkueita on mukana kymmenen. Pelattavia otteluita kertyy kahdessa sarjassa yhteensä siis huimat neljäkymmentä.

– Kaksi sarjaa vaatii pelaajiltamme sitoutumista, sillä etenkin monet U20-pelaajat pelaavat molempien sarjojen otteluita. Tarkoituksena on kuitenkin tehdä tiivistä yhteistyötä B-tyttöjen ja naisten akatemia-joukkueen kesken. Lisäksi 06- ja 07-syntyneitä junioreita voidaan nähdä kauden aikana myös edustuksen riveissä. Tavoitteena on tarjota jokaiselle sopiva taso, kertoo Löytönen.

Paimion Hakan Naisten seuraavat kotiottelut KHT Soikalla: la 9.4. klo 16.30 PaiHa akatemia – Jomala IK ja la 23.4. klo 14.30 PaiHa edustus – IFK Mariehamn