Paimion historiateos hetkeksi mietintämyssyyn

0
Historiateoksen käsittelyn yhteydessä ainoan puheenvuoron piti keskustaryhmän puheenjohtaja Ismo Tukia.

PAIMIO

Paimion kaupunginvaltuusto ei viime keskiviikon kokouksessaan ryhtynyt jankkaamaan kiistellyn historiateoksen toteuttamisesta, vaan tyytyi yksimielisesti siihen, että Paimion historia -teoksen valmistamisesta päättäminen siirretään vuoden 2023 talousarviokäsittelyn yhteyteen.

Paimion kaupunginhallitus ehti jo 6. huhtikuuta perua hankintapäätöksensä, jonka mukaan Paimion historia -teoksen laadinta tilataan turkulaiselta Oy Sigillum Ab:lta. Ongelmia on nähty muun muassa aikatauluissa. Lisäksi historiateoksen toteuttamistavasta – jos teos ylipäätään päätetään tehdä – on ollut näkemyseroja.

Historiateoksella on Paimiossa sekä kannattajia ja vastustajia. Kuten myös heitä, jotka kaipaavat vielä lisäselvityksiä kantansa muodostamiseksi. Nyt parhaaksi vaihtoehdoksi on katsottu aikalisän ottaminen.

Alkuvuodesta Paimion kaupunginvaltuusto keskusteli aiheesta vuolaasti, mutta viime keskiviikkoillan valtuustokokouksessa asian tiimoilta kuultiin vain yksi puheenvuoro.

Keskustaryhmän puheenjohtaja Ismo Tukia totesi, että historiateoshanketta puidaan ja valmistellaan syksyyn saakka valtuustoryhmissä perusteellisesti, jonka jälkeen tehdään ratkaisu suuntaan tai toiseen.

Henkilökohtaisena ja ilmeisesti myös keskustaryhmän alustavana kantana Tukia totesi, että ”Paimio tarvitsee historiateoksen”.