Parantolassa avautuu kesän kynnyksellä Ravintola Toivo

0
Paimion parantolan kehittäminen etenee mukavin harppauksin. Kesäkuun alussa avataan uusi ravintola.

PAIMIO

Paimion parantolassa aloittaa kesäkuun alussa hyvälle ruualle ja ihmisten ilahduttamiselle omistautuva Toivo -niminen ravintola. Uuden ravintolan toiminnasta ottaa “suurella sydämellä” vastuun pitkän linjan ravintoloitsijapariskunta Jarkko ja Minna Erkkilä .

Paimion parantolan juhlasalia entisöidään parhaillaan uutta Aalto-henkistä ravintolaa varten. Kesäkuun alusta Ravintola Toivo on valmis ottamaan vastaan päivittäiset lounas-, kahvila- ja kokousvieraat sekä kesän kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat. Ravintolasalin yhteyteen avataan parantolan ulkoterassi, jossa kävijät voivat nauttia ilta-auringosta.

Erkkilät tulevat Parantolan ravintolayrittäjiksi Kaarinasta, missä he ovat pyörittäneet suosittua lounas- ja tilausravintola Pregoa . Ennen vuokrasopimuksen umpeutumista Prego ehti palvella kaarinalaisia lähes viiden vuoden ajan. Kaarinan uimahallikiinteistössä sijaitse Prego on auki viimeistä päivää vappua edeltävänä perjantaina 29. huhtikuuta.

Parantolaan sijoittuvan Ravintola Toivon ruokafilosofiana on tarjota kaikessa kauneudessaan yksinkertainen, mutta kansainväliset mitat täyttävä ravintolakokemus.

Ravintoloitsijalla on osaamista parantolassa tarvittavasta laajasta ruokapalvelujen kirjosta, mutta myös catering-toiminnasta, yleisölounaista ja seurueiden fine dining -kokonaisuuksista.

Jarkko Erkkilä on pitkän ravintolauransa aikana valittu kahdesti muun muassa Vuoden Kokki-finalistiksi. Hän on edustanut Suomea myös kansainvälisillä areenoilla.

– Paimion parantolan ainutlaatuinen ympäristö tarjoaa kokonaisvaltaisen ja rauhoittavan kokemuksen siellä vieraileville. Tätä kokemusta täydentävät huolella suunnitellut, hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista valmistetut kahvila- ja ravintola-annokset”, kiteyttää ravintoloitsijapariskunta Paimion parantolan kiirastorstaina julkaisemassa tiedotteessa.

– Tuntuu haikealta lähteä Kaarinasta, mutta joskus käy näin, ja tästä avautui meille lopulta hieno tilaisuus, Minna Erkkilä kommentoi.

Paimion parantola on Alvar ja Aino Aallon kansainvälinen läpimurtoteos vuodelta 1933. Parantola suunniteltiin kokonaisvaltaiseksi parantavaksi instrumentiksi, jossa arkkitehtuuri ja erityisesti käänteentekevä huonekalumuotoilu – yhdessä luonnon kanssa – loivat ihmiselle hyvinvointia.

Arkkitehti Alvar Aalto on Suomen arkkitehtuurin ja muotoilun kansainvälisesti tunnetuin tekijä. Hänet tunnetaan erityisesti inhimillisestä modernismista sekä arkkitehtuurin ja luonnon vahvasta yhteydestä.