Piikkiösydämellä -tapahtuma sai lapsiperheet liikkeelle

0
Salli Karisalmi ja pikkuinen Paju Svärd katsovat onginnan saalista.

KAARINA

Piikkiön seurakuntatalolla järjestettiin viime sunnuntaina Piikkiösydämellä -tapahtuma Parin vuoden tauon jälkeen se oli toivottu ja tervetullut.

Tapahtumaa järjestämässä ollut Katri Elonheimo oli muiden mukana täydessä työn touhussa. Hänen totesi tapahtuman olevan perinteinen ja että tänä vuonna on satsattu etenkin lapsiperheisiin.

– Täällä on kaikille paljon tekemistä, ja mukana on monia tahoja, kuten Piikkiön Tammipartio, joka on järjestänyt pakohuonepelin, Elonheimo kertoi.

Tapahtuma tukee yhteisöllisyyttä ja osallistaa piikkiöläisiä vauvasta vaariin. Samalla tehdään myös hyvää, sillä osa tapahtumassa saaduista tuotoista menee yhteisvastuukeräykseen nuorten ja Ukrainan tilanteen hyväksi.

Aktiviteetit vetivät puoleensaVaikka sää oli huhtikuisena iltapäivänä vaihteleva, viihtyivät paikalla olleet hyvin. Monipuoliseksi, yhteisölliseksi ja piristäväksi koettu tilaisuus houkutti paikalle kymmeniä piikkiöläisiä.

Tapahtuman valttikortteja olivat lämminhenkinen ilmapiiri ja yhdessä puuhaaminen.

– Täällä löytyy ohjelmaa sekä lapsille, että aikuisille, totesivat Ringa Takanen ja Jari Simonen soppatykin keittoa syödessään.

Tapahtumassa olikin monenlaista. Lapsille hauskanpitoa tarjosi pääsiäisaskartelu, keppihevosrata, onginta, siirtotatuoinnit, pääsiäismunan metsästys ja pakohuonepeli.

Onginta oli usean lapsen mielestä se hauskin juttu.

Myös pakohuone kiinnosti, Sitä testanneet Nea Laaksonen, Nooa Salminen, Luka Mäkeläinen ja Linda Tuomola kuvailivat sitä hauskaksi ja ”vähän haastavaksi”.

– Ei sitä ihan noin vain ratkaistukaan, mutta muutaman vihjeen avulla me selvitimme sen, Linda Tuomola kertoi.

Iäkkäämmälle väelle tapahtumassa olivat antoisinta seurustelu, kahviotoiminta, soppatykki ja verenpainemittaus sekä polkupyörien huolto- ja korjausmahdollisuus.

– Täällä on kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää. Parasta on ollut kahvittelu sekä kirpputorilta löydetyt kengät. Myös arpajaisissa tuli käytyä, kertoi Iiris Saarikko.

Seurakunnan tarjoamaa yhteisöllisyyttäTapahtuma oli Piikkiön seurakunnan työtä ja toimintaa ruohonjuuritasolla. Päivi Palomäen mukaan oli hienoa, että sunnuntaikirkon jälkeen saatiin aikaiseksi tällainen tapahtuma, jossa oli hauskaa puuhaa muun muassa lapsille

– Lapsen on mukavampaa tulla kirkkoon, kun jälkeenpäin on luvassa kivaa toimintaa seurakunnan tapahtumassa, Palomäki sanoi.

– Samalla seurakunta tulee yhteisönä tutuksi.

Piikkiössä haluttiin ottaa tapahtumasta kaikki ilo irti

Kun koronaviruksen vuoksi lähes kaikkia tapahtumat ovat olleet pari vuotta tauolla, oli mukavaa tulla koko perheen voimin nauttimaan ulkoilmasta, vaikka kahvin äärelle.

Moni kokee tärkeäksi, että Piikkiössä järjestetään tällaisia tapahtumia. Ne ovat mahdollisuuksia paitsi tavata ystäviä myös tutustua uusiin ihmisiin.

– Tapahtumat tuovat vaihtelevuutta arkirutiineihin, tuumi Salli Karisalmi .

Vaikka sää oli vuoroin auringon paistetta ja raekuuroja, nautittiin tapahtumasta hymy kasvoilla ja koko sydämellä.