Rester Oy:n rahoituskierros sujui mainiosti: Lindströmistä yhtiön merkittävin vähemmistöomistaja

0
Outi Luukko iloitsee paitsi onnistuneesta rahoituskierroksesta myös Paimion laitoksen ja linjaston moitteettomasta toiminnasta.

PAIMIO-SAUVO-KAARINA

Lindström Group sijoittaa kiertotalousyritys Resteriin ja nousee yhtiön toiseksi suurimmaksi omistajaksi. Sijoitus tukee Lindströmin strategista tavoitetta rakentaa yhteistyössä kumppaniensa kanssa ympäristöystävällisiä, kiertotalouteen pohjautuvia tekstiilipalveluja.

Resterin ja Lindströmin yhteistyö käynnistyi alkuvuonna 2021. Nyt se täydentyi Lindströmin merkittävään omistajuuteen Resterissä.

Paimion linjasto toimii hyvin


– Tämä yhteistyö oli meille jo alusta alkaen strateginen kumppanuus, kertoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio .

– Entistäkin tiiviimpi yhteistyö Resterin kanssa viimeistelee kiertotalouden mukaista toimintamalliamme ja tukee tekstiilien suljetun kierron tuotekehitystä.

Kyseisessä kierrossa elinkaarensa päässä oleva tekstiili kierrätetään uusiokuiduksi.

Resterin Paimion laitoksen linjasto on toiminut Rester Oy:n toimitusjohtajan Outi Luukon mukaan odotetusti.

– Vauhtia on riittänyt, ja nyt myydään jo prosessoitua kuitua ulos! hän iloitsee.

Resterin ja Lindströmin välisen yhteistyön tavoitteena on koko ajan ollut tekstiilien kiertotalouden kehittäminen. Laurio ja Luukko uskovat lujasti, että tekstiilikierrätyksen kasvupotentiaali on globaalisti merkittävä.

– Kysyntä vastuullisille tekstiilipalveluille kasvaa kaikilla markkinoillamme. Vakaa käsityksemme on, että vähäpäästöisemmät kierrätyskuidut tulevat enenevässä määrin korvaamaan tekstiilien neitseellisiä kuituja, Laurio toteaa.

Tavoitteena kansainvälisyys


Outi Luukko näkee Lindströmin osakkuuden “erittäin luontevana askeleena yhteistyön syventämisessä”.

– Yhteinen tavoitteemme on laajentaa Resterin toimintaa kansainvälisille markkinoille, Luukko sanoo.

– Lindströmillä on toimintaa yli 20 markkinalla, ja tavoitteena on saada poistotekstiilien kierrättäminen ratkaistua näissä kaikissa maissa.

Resterillä on Paimiossa tonttivaraus toisellekin laitokselle ja linjastolle. Luukon mukaan Paimio on yhä mukana laskuissa myös toiminnan laajenemisen näkökulmasta.

– Tällä hetkellä kapasiteetti kuitenkin riittää, sillä Paimion laitoksessa on mahdollista työskennellä jopa kolmessa vuorossa. Aihe on nyt kuitenkin kuuma peruna, ja kysyntä kasvaa kovaa kyytiä.

Lindström-yhteistyön myötä Rester saa siis hartioita kasvuun ja kansainvälisyyteen.

Lindströmin omana strategisena tavoitteena on kierrättää 100 prosenttia poistotekstiilistään globaalisti vuoteen 2025 mennessä.

Rahoituskierroksella Resterin omistajiksi tulivat myös Taaleri Sijoitus Oy ja Besodos Investors Oy. Resterin taloudellisena neuvonantajana rahoituskierrolla toimi Value Group.

Besodos on vuonna 1995 perustettu perheomisteinen sijoitusyhtiö, joka Hanna Liirin johdolla sijoittaa etenkin kestävän kehityksen yrityksiin.

Taaleri puolestaan on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, jonka visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Lounais-Suomeen sijoittautunut Rester Oy tarjoaa tekstiilien kierrätysratkaisuja, joilla poistotekstiilit ja tuotannon sivuvirrat voidaan jalostaa uusiokuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi. Prosessin aikana tekstiilit avataan mekaanisesti kuiduiksi.

Resterin jalostamaa uusiokuitua käytetään esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa kankaiden tai teknisten tekstiilien valmistukseen sekä rakennusteollisuudessa eristys- ja komposiittimateriaalien sekä akustiikkalevyjen tuotantoon.

Lindström on perheomisteinen tekstiilipalveluyritys, jonka toiminta perustuu kiertotalouteen. Vuonna 2021 Lindström-konsernin liikevaihto oli 432,5 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä 4 700 henkeä. Lindström tarjoaa vastuullisia, helppokäyttöisiä tekstiilipalveluja asiakkailleen Euroopassa ja Aasiassa.

Taaleri ohjaa pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Besodos Investors Oy on vuonna 1995 perustettu perheomisteinen sijoitusyhtiö.