Sade, Rose, Bansku ja muut kepparit vauhdissa

0
Hanhijoen koulun kolmas- ja neljäsluokkalaiset tytöt nauttivat maanantaina aurinkoisesta esteratsastuksesta. Kuvassa vasemmalta Kerttu Salonen, Inkeri Mikkola, Viola Hämäläinen, Sanni Haapalainen, Silja Koskela, Emma Holmberg, Sinna Mikkola ja Jasmin Suomi.

PAIMIO/ SALLI MIKKOLA

Innostunut hyörinä ja puheensorina kaikuu Hanhijoen koulun hiekkakentällä, kun joukko kolmas- ja neljäsluokkalaisia kasaa yhdessä esterataa. Kohta tositoimiin pääsevät muun muassa arabialainen Sade ja Shirehevonen Rose. Hanhijoen koulun vanhempainyhdistyksen hankkimat keppihevosesteet ovat ilostuttaneet innokkaita ratsukoita nyt parin viikon ajan. Keppihevosteluun tarkoitetut esteet hankittiin Hanhijoen koulun vanhempainyhdistykselle lahjoitetun summan avulla.

– Saimme paimiolaisen yrityksen Amomaticin joulukorttirahat ystävällisenä lahjoituksena, kertoo yhdistyksen rahastonhoitaja Anna Blomroos .

– Koululaiset olivat toivoneet salibandyvarusteita pihalle ja niiden lisäksi hankimme muun muassa jalkapalloja ja keppihevosesteet.

Keppihevosharrastajille uudet tarvikkeet ovat tuoneet paljon iloa.

– Esteet ovat tosi kivoja, kun pääsee kunnolla liikkumaan, kertovat yhteisen keppihevoskerhon perustaneet neljäsluokkalaiset ystävykset Viola Hämäläinen, Inkeri Mikkola, Silja Koskela ja Jasmin Suomi .

Uusiakin innokkaita keppihevosharrastajia on liittynyt joukkoon.

– Aion järjestää ensi viikolla ratsastustunnin kahdelle ystävälleni, kertoo neljävuotiaasta asti keppihevostellut kolmasluokkalainen Sanni Haapalainen .

Sannin arabialainen Sade-ratsu on yksi hänen kolmesta keppihevosestaan. Kotona odottavat Tumppu ja Nipsu.

– Sade on vähän villi, mutta tykkää kovasti esteistä, Sanni kuvailee.

Luonnossa yhdessä liikkuen

Keppihevosharrastus on ollut suosiossa jo pidemmän aikaa. Rakkaiden ratsujen kanssa kirmataan paitsi esteillä, myös maastolenkeillä ja itse järjestetyissä kilpailuissa. Usein harrastajilla on kokemusta myös ratsastamisesta. Toisinaan keppihevostelu korvaa oikeat hevoset allergian vuoksi.

Jasmin Suomi kertoo aloittaneensa keppihevosharrastuksen muutama vuosi sitten. Shirehevonen Rose on hänen mukaansa kiltti ratsu, joka voi kuitenkin käyttäytyä arvaamattomasti vieraiden seurassa. Toimittajaa kohtaan Rose käyttäytyy onneksi mallikelpoisesti.

– Parasta keppareissa on, kun saa liikkua ja kulkea metsässä kavereiden kanssa, Jasmin kuvailee.

– Kesällä on tosi kiva uittaa hevosia, eli ratsastaa vedessä, Viola Hämäläinen täydentää.

Keppihevosharrastus kehittää paitsi liikkumista, myös käsityö- ja ongelmanratkaisutaitoja. Viola ja Jasmin kertovat rakentavansa kotioloissa esteradan esimerkiksi tuoleja ja muita irtaimistoa hyväksikäyttäen. Osa harrastajista valmistaa itse omat ratsunsa.

– Me teemme nyt pikkusiskoni Mimosan kanssa ensimmäistä kertaa itse omia keppareita. Vielä ne ovat kyllä aika paljon kesken, Jasmin hymyilee.