Uusi silta rakennetaan massiivisille teräspaaluille

0
Ajoneuvoliikenne katkaistaan nykyisellä sillalla ja sen penkereet puretaan, jotta tarvittavat uuden sillan päätyjen pohjarakennustyöt voidaan tehdä. Katkon ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan kiertotielle valtatien 1:n kautta ja hidas moottoriliikenne maantien 110 kautta. Liikennemäärä siltapaikalla on 5700 ajoneuvoa vuorokaudessa.

PAIMIO

Uuden maantiesillan voi tehdä helpompaankin paikkaan kuin Paimion Pakurlaan. Paimionjoen pohjaolosuhteet ovat kyseisessä kohdassa varsin haastavat.

– Siellä on paksut savikot. Savi- ja moreenikerrosta on yhteensä viitisenkymmentä metriä ennen kuin tulee kallio vastaan, kertoo Paimion läntisen sisääntuloväylän siltahanketta urakoivan Destia Oy:n vastaava työnjohtaja Jere Kärkkäinen .

– On tämä silti ihan perustekemistä. Hankala joenpohja ei ole Suomessa mikään harvinaisuus.

Se merkitsee kuitenkin sitä, että paalutuksen on oltava melko lailla jämäkkää.

– Välitukien porapaalutuksissa käytetään 1 000 millimetrin teräsputkipaaluja. Toisin sanoen niiden halkaisija on tasan yksi metri. Aika isoja paaluja siis.

Uusi silta on jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta. Sen kokonaispituus tulee olemaan 220 metriä.

Nyt tehdään muun muassa työsiltaa


Yksi kiivaimmista työvaiheista Paimiontien siltatyömaalla alkaa maanantaina 9. toukokuuta, jolloin nykyinen silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä.

– Silloin alkaa tiivis neljän kuukauden työrako. Kyseisessä työvaiheessa paikalla on samanaikaisesti keskimäärin noin kaksikymmentä työntekijää, Kärkkäinen arvioi.

Töitä tehdään lähtökohtaisesti maanantaista perjantaihin, mutta tarvittaessa otetaan myös lauantait käyttöön.

Parhaillaan rakennetaan niin sanottua työsiltaa alhaalla jokiuomassa. Työsiltaan jätetään aukko vesiliikennettä varten.

Jalankulkijat ja polkupyöräilijät voivat ylittää joen silloinkin, kun autoliikenne Paimionjoen yli maantiellä 2340 on estetty.

– Kevyelle liikenteelle järjestetään päällystetty 1,5-2,0 metriä leveä esteetön kulkureitti työmaa-alueen läpi. Reitti on käytettävissä koko urakan ajan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kerrotaan.

Kaupunki vastaa kiertoliittymästä


Sillan valmistuttua kyseisen maantien linjaus muutetaan uuden sillan mukaiseksi Kravinkujan ja Sukselantien välillä.

Pakurlan sillan rakennustöiden yhteydessä tehdään kiertoliittymä Paimiontien ja Kravinkujan liittymään. Kiertoliittymän rakennustyöt rahoittaa Paimion kaupunki.

Kiertoliittymän rakentamisella parannetaan liittymän liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kiertoliittymän rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaisesti loppuvuodesta 2022.

Silta- ja liittymähankkeen rakennustyöt kestävät loppuvuoteen 2023 saakka.