Voittaako Roosa-Maria?

0
Maija Vilkkumaa ja Roosa-Maria Leppänen. Vilkkumaa on mentoroinut Leppästä erityisesti tekstin tulkitsemisessa: miten fiiliksen saa ulos biisistä.

KAARINA

Piikkiöläislähtöinen ammattimuusikko Roosa-Maria Leppänen kilpailee Voice of Finlandin finaalissa koko kisan voitosta tänään perjantaina Nelosella.

Roosa-Maria Leppänen, millaiset olivat fiiliksesi viime perjantaina, kun finaaliin pääsy ratkesi?

– Uskomattomat ja epätodelliset! On vieläkin vaikea uskoa, että ollaan tässä. Parhaimmalta koko prosessissa tuntui kuitenkin ensimmäinen live-lähetys pari viikkoa sitten. Yleisöä oli enemmän kuin aiemmin, koko tapahtuma oli hulppea setti ja olimme panostaneet siihen biisiin paljon. Esitin Vesalan Sinuun minä jään -kappaleen, joka on esittämistäni kappaleista minulle tärkein. Se on riipaissut syvimmältä.

Roosa-Maria kertoo, että häntä on koko tuotannossa yllättänyt se, miten lämpimästi kilpailijoita on kohdeltu.

– Tuotannossa kaikki ovat ystävällisiä ja kilpailijat ihania. Olin kuullut aiemminkin hyvää Voice of Finlandin tuotannosta, senhän pointtina ei ole Idolsin kaltainen kilpailijoiden höykytys.

Finaalissa kukin kilpailija esittää kaksi kappaletta. Voittaja valitaan kokonaan katsojaäänten perusteella.

– Piikkiössä on muuten ollut paljon kannatusjoukkoja, jotka ovat pitäneet ääntä, että minua äänestettäisiin yleisöäänestyksissä. Tämä on ollut huikeaa, kiitos!

Mitä jännität eniten?

– En oikeastaan mitään. Toki olisi hienoa voittaa, mutta yritän olla ottamatta painetta. On viimeinen kerta, kun pääsemme sille lavalle, joten keskityn nauttimaan siitä, että pääsen vielä kerran vetämään tällä lavalla show’n.

Voice of Finland Nelosella 29.4. klo 20. Roosa-Marian kisakumppanit ovat Keira Lunsdtröm, Sussu Erkinheimo ja Paavo Laapotti.