Yleinen maskisuositus päätettiinkin jo tänään

0

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti jo tänään perjantaina luopua yleisestä maskisuosituksesta. Nyt linjaus tällä alueella on sama, kuin THL:n linjaus koko maassa.

Jatkossa maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä silloin, kun ollaan menossa koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai silloin kun on hengitystieinfektion oireita, tai jos tietää altistuneensa koronavirukselle mutta pitää liikkua muiden joukossa.

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti kotona pysymistä oireiden väistymiseen saakka.

Maskin käyttöä suositellaan Varsinais-Suomessa edelleen henkilökunnalle ja vierailijoille edelleen sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vastaanotoilla, sekä myös ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa, vammaispalveluiden hoitoyksiköissä, iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien laitos- ja kotihoidossa sekä tarvittaessa myös sosiaalityössä.

– Jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti rokottamattomien sekä niiden, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista huolimatta kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti, Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.

Työpaikoilla ohjeistuksesta päättää työnantaja.

Turun seudun joukkoliikenteessäkin maskisuositus päättyi heti perjantaina. Maskia voi jatkossa käyttää oman harkinnan mukaan. Käteinen raha ei toistaiseksi kelpaa maksuksi Fölin busseissa. Bussimatkan maksu onnistuu lähimaksulla (pankki- tai luottokortti, mobiililaite), matkakortilla tai mobiililipulla, jonka voi ostaa Föli-sovelluksesta.

Koronakoordinaatioryhmä aikaisti kokouksensa ja perjantain kokous korvasi tiistain 26.4. kokouksen. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän seuraava kokous on tiistaina 10.5.2022.