Föli-taistoa ei näköpiirissä

0

Toistaiseksi Paimion keskusteluilmapiirissä ei ole havaittavissa sellaisia merkkejä, että paikkakunnalla olisi merkittävää kahtiajakoa sen suhteen, ketkä kannattavat Paimion liittymistä Föliin ja ketkä eivät.

Eräänlainen mutu-tuntuma on, että varsin moni kannattaa Föliä, mutta vastustajiakin löytyy. Suunnilleen tällaiseen jakaumaan viittaavat myös aiheesta Paimiossa tehdyt kyselyt.

Mutta koska mutu-tuntuma ei ole juurikaan enempää kuin puhdas nolla, kysymme nyt asiaa Kuntsari -verkkolehtemme lukijoilta. Kuntsarin digi-ympäristö tarjoaa mahdollisuuden helppoon ja reaaliaikaiseen vastaamiseen.

Kannattaa siis käydä Kuntsari-verkkosivustolla kertomassa kantansa tähän päivänpolttavaan aiheeseen. Kiinnostavaan joukkoliikennehankkeeseen, johon on luvassa ratkaisu – suuntaan tai toiseen – jo tämän vuoden aikana.

Minkäänlainen ”neuvoa antava kansanäänestys” Kunnallislehden kysely ei tietenkään ole. Katsomme kuitenkin, että kun nykytekniikka tarjoa mahdollisuuden tällaiseen mielipiteiden melko kattavaankin kartoitukseen, niin siihen on hyvä tarttua. Olisiko paikallislehti edes kokonaan tehtäviensä tasalla, mikäli sivuuttaisi tällaisen nykyajan suoman kiinnostavan mahdollisuuden.

Yksi epävarmuustekijä verkkolehden digikyselyssä on toki muun muassa se, että iäkkäät ihmiset surffailevat harvemmin verkko- ja some-maailmassa kuin nuoremmat ikäluokat. Toisaalta yhä useampi seniori liikkuu nykyisin varsin ketterästi verkossa. Ja usein hänellä on myös aikaa pysähtyä lukemaan kysymyksiä, punnitsemaan ja vastaamaan.

Nuoremmat saattavat sitä vastoin skipata kyselyt ja aiheet varsin nopeasti ja intuitiivisestikin.

Paimion kaupunginvaltuustossa on vuosien saatossa keskusteltu Fölistä yllättävän vähän. Ainakin jos vertaa siihen, kuinka paljon on puhuttu Vistan liikennevalojen hitaudesta ja kaupungin pääkadun talvisista jääurista ja -polanteista.

Mutta ehkä tiukkojen Föli-kannanottojen – joko puolesta tai vastaan – aika onkin vasta edessäpäin. Tuimia argumentaatioita oikeastaan jopa pikkuisen kaipaa.

Kunhan ei mene överiksi. Tai ainakaan otsikossa mainituksi Föli-tappeluksi.

PERTTU HEMMINKI