Koripallon SM-mitaleita Paimioon 

1
Oskar ja Oliver Enbacka saivat SM-hopeaa joukkueineen koripallosta.

PAIMIO

Paimiolaiset 13-vuotiaat veljekset Oskar ja Oliver Enbacka ovat tuoreita SM-mitalisteja. Äitienpäiväviikonloppuna pelatussa 14-vuotiaiden poikien koripallon SM-finaaliturnauksessa heidän joukkueensa Mesuca Arska Basket sijoittui toiseksi. 

Tämän myötä pojat saivat myös hiljattain tietää, että heidät on valittu ikäluokkansa maajoukkueleiritykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kesällä pojat osallistuvat leireille, joista osa karsitaan ja osa valitaan varsinaiseen maajoukkueeseen. 

Nelivuotiaasta saakkaOskar ja Oliver Enbacka ovat aloittaneet koripalloharrastuksensa jo nelivuotiaana. 

– Monet meidän tutut harrastivat sitä, niin se tuli sitä kautta, he toteavat.

– Poikien serkut harrastavat koripalloa ja eno valmentaa, niin ei ollut oikein vaihtoehtoja, poikien äiti, Sanna Enbacka lisää nauraen.

Koripalloharrastamisen mahdollisuuksia ei Paimiossa ole, ja pojat aloittivat harrastuksen salolaisessa pallokoulussa ja myöhemmin Salon Mesuca Basketissa. 

Viime vuonna 14-vuotiaiden poikien joukkueen osalta somerolainen Arska Basket yhdistyi Mesuca Basketin kanssa ja syntyi Mesuca Arska Basket.

Ammattilaisuus haaveenaPojat kertovat, että käyvät koripallotreeneissä noin 4–5 kertaa viikossa. Kilpailumatkoja on lähes joka viikonloppu.

– Pääasiassa lähiseudulla, mutta kaukaisin paikka, missä on käyty kilpailuissa taitaa olla Mikkeli, Sanna Enbacka kertoo.

Poikien pappa on rakentanut poikien kotipihaan myös koripallokentän, jossa tulee harjoiteltua päivittäin.

Seiskaluokkaa käyvien poikien koulusuunnitelmat peruskoulun jälkeen ovat vielä epäselviä, mutta koripallon suhteen toiveet ovat molemmilla samanlaiset.

– Haluaisin pelata joskus koripalloa ammattilaisena, he sanovat.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.