Koronatartuntoja on, mutta ne vähenevät koko ajan

0

KORONATILANNE Koronan raportoitujen tautitapausten lukumäärä ei nykyisellään kerro ajantasaista kuvaa epidemiatilanteesta, koska vain osa tartunnoista kirjautuu THL:n rekistereihin ja vain osa viime kuukausina koronaa sairastaneista on päässyt viralliseen testiin.

Taudin ilmaantuvuus on kuitenkin laskenut jo maaliskuun lopulta tasaisesti. Yleistilanne on, että Varsinais-Suomessa tartuntojen kokonaismäärä oli viimeisimmän tiedon mukaan ( 12.5.) kaikkiaan 85554, ja näistä tartunnoista yli 52 000 on todettu tammikuun puolen välin jälkeen. Viimeisen viikon aikana tartuntoja todettiin Varsinais-Suomessa 1386.

Paimiossa on koronapandemian aikana todettu virallisen testin kautta 1641 tartuntaa, ja näistä vähän yli tuhat alkuvuoden aikana. Kaarinassa vastaavat luvut ovat 6443 ja 4339 ja Sauvossa 377 ja 179. Uusi virallisesti todettuja tartuntoja tilastoihin vietiin 12.5. Kaarinassa 126, Paimiossa 23 ja Sauvossa kuusi.

Paimion-Sauvon terveyskeskuksen alueella tarjotaan edelleen aktiivisesti neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, yli 80-vuotiaille, hoivakotien asukkaille ja niille yli 68-vuotiaille, jotka tarvitsevat ulkopuolista apua vähintään viikoittain. Tässä kohden ulkopuolisella avulla tarkoitetaan kotihoitoa, omaishoitoa tai muuta läheisten tarjoamaa pärjäämisen kannalta välttämätöntä apua.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokotuskertaa, ja tässä kohden riittää sekin tieto, että kotitesti on vahvistanut koronatartunnan. Eli jos on saanut kolme rokotusta ja sairastanut koronavirustaudin, ei tarvitse neljättä koronarokotusannosta.

Terveyskeskus informoi nettisivuillaankin, että rokote voidaan antaa kohderyhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut kolme kuukautta. Rokotusaikoja on varattavissa puhelimitse tutusta numerosta 02 474 6400 arkisin kello 8-15.30.