KTO yrittää turvata kesän työvoimaa ylimääräisillä palkkioilla ja lisillä

0

TYÖVOIMAPULA Sosiaali- ja terveysalalla kesä on vaikeinta aikaa työvoiman saannin kannalta. Henkilöstövajeen poistamiseksi Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän (KTO) hallitus teki maanantaina päätöksen haittakorvauksen sekä rekrytointilisän ja -palkkion maksamisesta.

Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus (KTO) kertoo tiedotteessa maksavansa työntekijöilleen maksimissaan 500 euron korvauksen silloin, kun työntekijä joutuu siirtämään lomaansa työnantajan aloitteesta.

Lisäksi rekrytointitilanteen kannalta kriittisiksi määriteltävissä yksiköissä otetaan määräaikaisesti käyttöön rekrytointilisä ja -palkkio. Yksikköön työllistynyt työntekijä saa määräaikana 350 euron rekrytointilisän kuukausittain. Kertaluontoinen 500 euron rekrytointipalkkio maksetaan työntekijöille, joiden vinkistä saadaan rekrytoitua uusi työntekijä kesälomakaudeksi.

– Haluamme näillä toimilla turvata kehitysvammaisten asiakkaidemme hoidon ja palvelut tässä vaikeassa sosiaali- ja terveysalan henkilöstön rekrytointitilanteessa. Kyse on myös asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuuden varmistamisesta, sanoo kuntayhtymän johtaja Seija Aaltonen KTO:n tiedotteessa .

Rekrytoinnin kannalta kriittisiksi asumisyksiköiksi on määritelty Viklonpuisto (Loimaa), Pajukuja ja Anttilanhovi (Laitila), Sauvo (Sauvo), Strandvik ja Merenhelmi (Kemiö), Liuskallio (Mynämäki) sekä Palomäki (Littoinen). Tutkimus- ja kuntoutusyksiköistä kriittiseksi määriteltyjä ovat Lääketieteellinen tutkimusyksikkö ja Lasten neurologinen kuntoutusyksikkö (Paimio).

– Työntekijöiden pysyvyyden lisäämiseksi kevään aikana on tehty päätökset myös 250 euron kertakorvauksen maksamisesta tietyin rajoituksin henkilöstölle sekä liikunta- ja kulttuuriedun lisäämisestä. Toivomme näiden toimien tuovan helpotusta koulutetun henkilöstön rekrytointiin, Aaltonen toteaa.

Rekrytointitoimenpiteiden tehostamisesta on keskusteltu yhteisymmärryksessä henkilöstön edustajien kanssa.