Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki aikovat yhdistyä

0
Pasi Sydänlammi ja Jouni Niuro uskovat, että yhdistyminen parantaa pankkipalveluja Varsinais-Suomessa.

PAIMIO, TURKU

Liedon Säästöpankin hallitus on käynnistänyt yhdistymisneuvottelut Oma Säästöpankki Oyj:n kanssa. Lopulliset päätökset yhdistymisestä syntyvät tämän vuoden lopulla.

Liedon Säästöpankilla on Varsinais-Suomessa yhdeksän konttoria, yksi niistä on Paimiossa. Oma Säästöpankilla on Suomessa 37 konttoria, joista vain Turun konttori on Varsinais-Suomessa, joten päällekkäisyyksiä ei juuri ole.

– Yhdistymisen jälkeenkin konttoriverkosto säilyy, yhtään konttoria ei laiteta kiinni. Sen sijaan aukioloaikoja aiotaan laajentaa, Liedon Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ossa kertoo.

– Myös henkilökunnan asema on turvattu. Henkilökunta siirtyy uuteen pankkiin vanhoina työntekijöinä.

Ossan mukaan yhdistymisen edut ja mahdollisuudet esimerkiksi aukioloaikojen laajentamiseen tulevat siitä, kun Oma Säästöpankin rakenne on erittäin kustannustehokas.

Tavoitteena kehittyvät pankkipalvelut


Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jouni Niuro arvioi, että yhdistymisellä Oma Säästöpankkiin on monia etuja.

– Pysymme takaamaan asiakkaillemme entistä pysyvämmät ja kehittyvät pankkipalvelut. Oma Säästöpankin tehokas ja suoraviivainen toimintamalli takaa asiakkaillemme muun muassa päivittäispalvelut ilman ajanvarausta. Tutut asiantuntijamme ovat auttamassa asiakkaitamme myös jatkossa paikallisissa konttoreissamme.

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi toteaa, että Liedon Säästöpankin yhdistäminen osaksi Oma Säästöpankkia on Oma Säästöpankin historian suurin yritysjärjestely.

– Yhdistäminen vahvistaisi huomattavasti pankkimme markkina-asemaa ja liiketoimintavolyymejä tärkeällä Turun talousalueella ja täydentäisi palveluverkostoamme koko Varsinais-Suomessa.

Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto vuonna 2021 oli noin 96 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on 450 ja asiakkaita pankeilla on yli 210 000.