Liike jatkuu, vaikka hetken toisenlaisena

0

Uimahalli Solinan ovet sulkeutuivat peruskorjausremontin alta vapunaattona. Monet varmasti pohtivat tällä hetkellä, että mitä tehdä, kun ei hetkeen kuule altaiden solinaa Paimiossa?

Kaupungin liikuntapalvelut on valmistellut tulevia muutoksia ja toimintoja. Toukokuun aikana Solinan kuntosalilaitteet, vesiliikunnan välineet ja toimistotarvikkeet siirretään väliaikaisiin tiloihin. Vesiliikunnan välineet ovat pitkällä ”lomalla”, mutta kuntosalilaitteet ja kassa siirretään väliaikaisiin tiloihin Pussitielle.

Solinan kuntosali tunnetaan jatkossa nimellä Kolina, myös peruskorjausremontin valmistumisen jälkeen vuonna 2024. Kolinan avajaisia on suunniteltu lauantain 20.8. Harrastusmessujen yhteyteen. Kolinan varsinainen toiminta alkaa maanantaina 22.8.2022 siten, että kuntosalin ovet ovat auki asiakkaille arkipäivisin klo 7:00-20:30. Torstaisin salilla on varauksia klo 8:30-15:00 välillä. Samalla jatkuvat myös 13-19-vuotiaiden maksuttomat Mihi-vuorot niille määritellyillä ajankohdilla.

Paimion alakoululaisille pyritään vuokraamaan allastilaa lähialueen uimahalleista siten, että vähintään kahdelle vuosiluokalle toteutetaan uinninopetusta. Solinan henkilökunnan työaikaa hyödynnetään muutenkin koululaisten liikkumaan aktivointityöhön, kuten liikuntatuntien aikana ja Suomen mallin –hankkeen liikuntakerhoissa.

Uimahalliin kaipaaville liikuntapalvelut tarjoaa ilmaisen linja-autokuljetuksen Salon uimahalliin kerran viikossa syyskuusta 2022 alkaen ja aina siihen asti, kunnes uusitun Solinan ovet aukeavat. Uimahallin sisäänpääsymaksu on omakustanteinen. Tähän liittyen liikuntapalvelut toteuttaa kyselyn toukokuussa kaupungin internet-sivuilla, jossa kartoitetaan mahdollisimman optimaalinen aika kuljetukselle.

Olemme siis suurten muutosten edessä. Muutos on hyvä nähdä myös mahdollisuutena. Tuoreet liikuntasuositukset suosittelevat ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille tavoitteeksi liikkua vähintään tunnin päivässä. Työikäisten liikuntasuosituksessa on kirjattu tavoitteeksi tehdä sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista 2,5 tuntia viikossa. Yli 65-vuotiaiden liikuntasuositus on pääpiirteiltään samanlainen kuin työikäisten suositus, mutta siinä korostetaan lihasvoimaa ja tasapainoa edistävien harjoitteiden tekemistä. Edellä mainittuja tavoitteita ja ominaisuuksia voi kehittää esimerkiksi Paimion opiston liikuntaryhmissä.

Seuraa tiedotteitamme ja lähde liikkumaan! Paimion liikuntapalvelut toivottaa kaikille kuntalaisille ja uimahalli Solinan asiakkaille oikein aurinkoista ja liikunnallista kesää. Älkää unohtako liikettä eli tavataan ja kolistellaan!

Mikko Häkkilä

Kirjoittaja on Paimion kaupungin liikuntasuunnittelija.