Loputon usko yhdessä onnistumiseen

0

Pitkissä unelmalistoissa on sellainen hyvä puoli, että helpommin sieltä tupsahtelee onnistumisia, kuin vain yhtä suurta unelmaa tavoitellessaan. Parasta on, ettei unelmoidessa tarvitse tietää reittiä haaveiden toteutumiselle. Sen minä kuitenkin jo tiedän, että Paimio on loistopaikka unelmoinnille. Erityisesti unelmoidessani aina vain paremmasta Paimiosta yrittää ja elää. Sama unelma, usko yhteiseen tekemiseen ja väsymätön työ paremman tulevaisuuden eteen on täällä nimittäin todella suurella joukolla kaupunkilaisia.

Neljä vuotta sitten, tuoreena yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana, unelmalistani oli pitkä. Lyhyt se ei ole tälläkään hetkellä, mutta listan unelmat ovat isolta osaltaan toiset: toteutuneita ei tarvitse enää unelmoida!

Samana vuonna pääsin ensimmäistä kertaa mukaan Kunnallisjohdon seminaariin. Silloin Paimio loisti valtakunnallisesti seitsemänneksi eniten yrittäjäystävällisyyttä parantaneena kuntana. Tänä vuonna me yrittäjät arvioimme jälleen kaupunkimme suoriutumista yrittäjyyteen liittyvissä teemoissa. Nyt Paimio komeilee ensimmäistä kertaa TOP10-listalla, hienosti sijalla 8.

Nyt jo jännittää, missä sijoituksemme on kahden vuoden kuluttua, sillä tämän alkuvuoden aikana on tapahtunut suuria. Pitkän kosiskelun jälkeen valtuustopuolueet ovat kutsuneet yrittäjäyhdistyksemme hallitusta iltakahveille yksi toisensa jälkeen. Tätä on kannattanut unelmoida!

Kahvihetket ovat venyneet tunneiksi, läsnä on ollut aito keskusteluyhteys, keskinäinen ymmärrys, yhteinen tahtotila ja meille yrittäjille todellinen väylä huoliemme ja ilojemme huomioonottamiseen päätöksenteossa. On ollut todella hienoa tutustua puolueiden väkeen ja suorastaan hämmentävää, miten paljon yrittäjien asiat ovat kaikkia kiinnostaneet. Jokaisessa tapaamisessa innostuneet päättäjät ovat ottaneet koppia asioista, joita voivat meille yrittäjille edistää ja nopeita tuloksia on syntynyt perään.

Usein sanotaan, että unelmat pitää sanoa ääneen. Esimerkiksi pulpauttaessani suustani ajatusta toimikunnasta kaupunkiviihtyvyyden kehittämiseen, en kyllä uskonut siitä muodostuvan pikavauhdilla valtuustoaloitetta, jonka kaikki ryhmät allekirjoittaisivat.

Upeaa Paimio, yhdessä teemme ihmeitä!

Salla Axelin

Kirjoittaja on Paimion Yrittäjät ry:n puheenjohtaja.