Nousukiidossa oleva Tehan Oy siirtää tukikohtansa Paimioon Ampeeritielle

0
Tehan Oy:n toimitilojen rakentaminen on jo käynnistynyt Ampeeritiellä. Yritys on saanut reilut 210 000 euroa EU-tukea noin miljoonan euron tuotantotilainvestointiin Manner-Suomen kehittämisrahastosta. Yritys hakee kasvua ryhtymällä metallituotteiden valmistajaksi. Valmistettavia tuotteita ovat sillankaiteet, tiekaiteet ja meluseinien pilarit. (Eu-tuen määrä korjattu 3.5. klo 16.30)

PAIMIO-KAARINA

Piikkiöläinen Tehan Oy on tehnyt tonttikauppoja Paimion kaupungin kanssa ja siirtää sitä myötä toimintansa ja tukikohtansa Piikkiön Repolantieltä Paimion Ampeeritielle.

Muutto tapahtuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kyseessä on vahvassa nousukiidossa oleva siltarakentamiseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa myös vesipiikkaus- ja imuautopalveluja.

Tehan Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Päivi Mansoniemi. Käytännön tasolla yhtiön toiminnasta vastaa Mika Aaltonen.

Enimmillään noin 30 henkilöä työllistävän yrityksen taloushallinnosta vastaa Sami Aaltonen.

– Paimion Ampeeritielle kohoavan hallimme tilavuus tulee olemaan enimmillään noin 3 000 kuutiometriä, Sami Aaltonen kertoo.

Kaavaratkaisu koskee lähinnä niin sanottua Leijonan luola -nimistä rakennuspaikkaa, joka muodostuu Lähteenmäen teollisuusalueen asemakaavan korttelin 1203 useista tonteista.

Paalutustyöt kyseisellä tontilla ovat jo käynnissä. Rakennuksessa tullaan tekemään muun muassa sillankaiteita ja meluesteisiin liittyviä rakenteita. Myös yhtiön konttoritilat sijoittuvat kyseiseen kiinteistöön.

Pääsääntöisesti Tehan Oy:n työmaat ovat kuitenkin muualla kuin Peimarin alueella.

– Sinne mennään, missä siltoja korjataan tai uusitaan, Sami Aaltonen sanoo.

– Enimmäkseen urakoimme Lounais-Suomessa, mutta myös esimerkiksi Pirkanmaalla ja Uudellamaalla, jopa Kotkassa. Siltarakentamisessa on kautta maan paljon niin sanottua korjausvelkaa, joten töitä on tällä hetkellä tarjolla hyvin.

Tehan Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 7,8 miljoonaa euroa. Kasvu edellisvuoteen nähden oli huomattavan suuri.

PAIMIO-KAARINA Paimion kaupunginhallitus hyväksyi viime viikon keskiviikkona asemakaavan muutoksen käynnistämisen koskien Lähteenmäen teollisuusalueella sijaitsevaa yhteensä noin 2,3 hehtaarin suuruista suunnittelualuetta. Samalla hallitus päätti kuuluttaa kaavan vireilletulon.

Asemakaavan muutoksella Ampeeritien katualueen pohjoispää ja sen ympärillä olevat ohjeelliset liike- ja teollisuusrakennusten tontit yhdistetään yhdeksi, suuremmaksi rakennuspaikaksi. Kadun kääntöpaikka siirtyy samalla etelään noin 70 metriä. Asemakaavan muutos koskee pääosin kiinteistöä Leijonan luola , joka muodostuu Lähteenmäen teollisuusalueen asemakaavan korttelin 1203 useista tonteista. Lisäksi muutosalueeseen kuuluu Ampeeritien katualueen pää sekä pieni alue tilasta Merilä.

Piikkiöläinen Tehan Oy on ostanut vuonna 2021 kyseisen Leijonan luola -kiinteistön. Paimion kaupunki on sitoutunut kaavoittamaan tonttien väliin jäävän katualueen ja myymään näin syntyvän tonttimaan alueen ostajalle.

Kiinteistölle on voimassa olevan asemakaavan mukaisesti myönnetty rakennusluvat neljälle hallirakennukselle ja yhdelle toimistorakennukselle. Näiden rakennusten kerrosala on yhteensä 3 128 neliömetriä. Rakennustyöt on aloitettu talvella 2022.

Tontin koko ja rakennusoikeuden määrä kasvaa kaavamuutoksen myötä, kun katualuetta muutetaan tonttimaaksi.