Paimio avasi uudistetut nettisivut

0
Paimion uudet nettisivut skaalautuvat myös mobiilinäyttöön sujuvasti.

PAIMIO

Paimion kaupunki on julkaissut uudet avoimeen lähdekoodiin perustuvat WordPress -pohjaiset verkkosivut. Sivuston uudistamisella tavoiteltiin selkeyttä ja parempaa saavutettavuutta, kuten EU-säädökset edellyttävät sekä tietenkin myös modernia uutta ilmettä. Ideana on nostaa kaupungin palvelut selkeämmin ja monipuolisemmin esille.

Sivusto skaalautuu myös sujuvasti mobiiliin.

– Sivuston kärjet päätettiin uusia siten, että sivustolla edetään palvelujen kautta ja että asiointikanava on selkeä, kertoo tietohallintopäällikkö Pasi Hutanen , jonka vetämä projektiryhmä on toteuttanut uudistusprojektia Paimion päässä.

Kaupunki kilpailutti verkkopalvelun toteutuksen talvella 2021. Kuntasivut on rakentanut tamperelainen ohjelmistoyritys Geniem. Valittu web-pohjainen sisällönhallintaohjelmisto Word Press on yksi maailman käytetyimmistä.

Sivuston rakenne ohjaa kaupungin eri palvelualoille, joita ovat asuminen ja ympäristö, kulttuuri ja vapaa-aika, opetus ja kasvatus, sosiaali- ja terveys, työ ja yrittäminen ja kaupunki ja hallinto. Erilaisiin elämäntilanteisiin kohdentuvia kohderyhmäsivuja kootaan ja julkaistaan vielä lähikuukausien aikana.

– Toteutuksessa on lähdetty siitä, että tieto syötetään vain yhteen paikkaan, eli kun julkishallinnon organisaation on kuvattava palvelunsa Suomi.fi-palvelutietovarantoon, niin sieltä tieto tuodaan teknisen liittymän kautta kaupungin uusille verkkosivuille. Näin säästetään resursseja, sanoo Hutanen.

Hän huomauttaakin, että sivusto ei julkaisupäivänä ole täydellinen vaan kehitystyö jatkuu ja siinä huomataan myös sivustosta annettu palaute. Tätä palautetta antaa myös työhön valjastettu kuntalaisraati.

– Kehitysideoita on jo tullut ja viimeistään syksyllä näitäkin aletaan viedä eteenpäin. Sähköiset lomakkeet odottavat toteutustaan ja tarkoitus on tuoda sivuille mm. drone-kuvia.

Projektiryhmän lisäksi kaupungin verkkosisältöjä tuottavat useat eri henkilöt, joita on Hutasen mukaan viitisenkymmentä. Osa tuottaa sisältöjä pääkäyttäjäroolissa tai sitten sisällönsyöttäjinä.

Uutta kuvamateriaalia sivustolle on tuottanut MammaJ eli valokuvaaja Jaana Loikkanen . Toki sivustolla on hyödynnetty myös muuta käytettävissä olevaa kuvamateriaalia.

Ajantasaisista matkailupalveluista kiinnostuneet ohjataan tämän vuoden alussa julkaistulle VisitPaimio -sivustolle. Se, kuten muutkin Paimion Kehitys Oy:n alaisuuteen kuuluvat verkkosivut, on toteutettu tämän kaupungin verkkosivuston ulkopuolella. Sen sijaan Paimion-Sauvon terveyskeskuksen uudet verkkosivut on tuotettu kaupungin sivujen sivuprojektina. Terveyskeskuksen uudet sivut julkaistaneen toukokuun lopulla.

Ruusuja ja risuja voi kertoa sähköpostitse osoitteeseen viestintä@paimio.fi tai verkkosivuston palautejärjestelmän kautta.