Paimio kasvaa muuttajilla

0
Muuttolaatikoita on purettu Paimiossa alkuvuoden aikana huomattavasti useammin kuin pakattu.

PAIMIO

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Paimion väkiluku on jatkanut kasvuaan. Maaliskuun lopussa Tilastokeskuksen ennakkotilastojen mukaan paimiolaisia oli 11 111.

Väestön kokonaisnettomuutos vuoden ensimmäisten kuukausien aikana on 73 henkeä, ja tuo kasvu nojaa muuttovoittoon. Verrattuna viime vuoden ensimmäisen kvartaaliin, Paimio on enemmän kuin tuplannut nettomuuttolukunsa.

Paimioon nettomuuttovoitto kuntien välisessä muutossa on 49 henkeä ja maiden välisessä 28 henkeä. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on syntynyt 25 uutta paimiolaista, mutta menehtyneitä oli tätä enemmän.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MD listasi pian väestötietojen julkistamisen jälkeen Paimion 19. sijalle muuttovetovoimaa kunnittain mittaavassa vertailussa, jossa on listattuna 30 parasta kuntaa. Listan kymppikärjessä ovat Espoo, Vantaa, Tampere, Turku (213), Järvenpää, Oulu, Ylöjärvi, Kangasala, Tuusula ja Porvoo. Helsinki on listalla vasta 30. sijalla vain 50 hengellä. Ehkä hieman yllättäen taulukosta löytyy Varsinais-Suomesta Paimion lisäksi vain Raisio, jonka kokonaisnettomuuttoluku on 118. mutta esimerkiksi Kaarina ja Lieto eivät yltäneet 30 joukkoon.

Tilastokeskuksen mukaan muuttovoittoa on vuoden ensimmäisellä neljänneksellä saanut 167 kuntaa, kun muuttotappiota kirjattiin 143 kuntaan.